Ceaiul care alungă stresul şi depresia. Te ajută să slăbeşti peste noapte, are efect antiinflamator şi reduce colesterolul

Ceaiul care alungă stresul și depresia are foarte multe beneficii asupra organismului nostru. Pe lângă faptul că are efect antiinflamator și reduce colesterolul, el este bun în curele de slăbire.
Alina Costache
21 feb. 2022, 11:49
Ceaiul care alungă stresul şi depresia. Te ajută să slăbeşti peste noapte, are efect antiinflamator şi reduce colesterolul

Ceaiul care alungă stresul și depresia este ceaiul de iasomie, care are proprietăți uimitoare. Între acestea se numără și efectul său antiinflamat, dar și faptul că ajută la menținerea inimii sănătoase.

Revenind la beneficiile care alungă stresul și depresia, ceaiul de iasomie este foarte benefic pentru sănătatea noastră mentală.

Pacienții care se confruntă cu stres cronic, insomnie, depresie sau anxietate pot să consume ceaiul de iasomie pentru calmare și relaxare, scrie sfaturimedicale.ro. Totodată, acest ceai ajută la întărirea sistemului imunitar.
Ceaiul care te scapă de celulită. Atenţie, trebuie consumat dimineaţa, la prima oră, şi seara!

Ceaiul care alungă stresul și depresia. Are efect antiinflamator

Ceaiul care alungă stresul și depresia este bogat în susbstanțe antiinflamatoare și antioxidanți, care aduc multe beneficii pentru sănătatea noastră.

El este deseori folosit pentru calmarea durerilor articulare sau cele provocate de febra musculară. Având în vedere că are un efect calmant și antiinflamator, ceaiul de iasomie poate să fie folosit și împotriva durerilor de cap.

Ceaiul-minune care are de 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâia. Previne infarctul miocardic, are efect calmant și îți oferă o imunitate de fier!

De asemenea, după cum spuneam anterior, ceaiul care alungă stresul și depresia conține mulți antioxidanți, iar aceste substanțe îl recomandă în lupta împotriva cancerului. El poate să oprească dezvoltarea celulelor canceroase, conform studiilor, dacă este consumat frecvent, dar nu în exces.

Ceaiul care alungă stresul și depresia. Reduce colesterolul și te ajută să slăbești

Ceaiul de iasomie este excelent și când vine vorba despre sănătatea inimii noastre. Are anumite proprietăți care ajută la reducerea colesterolului, dar nu numai. Acest remediu natural ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar și îți îmbunătățește circulația sângelui.

Ceaiul de iasomie, totuși, nu este folosit doar pentru efectele sale benefice din punct de vedere medical, cum ar fi alungarea stresului sau al depresiei.

Acest ceai este foarte bun și în curele de slăbire, fiindcă duce la accelerarea metabolismului și reglează nivelul de zahăr în sânge. Astfel, acest ceai ajută corpul să ardă caloriile mai ușor, ajutându-te să slăbești.

1. Combate stresul si depresia

Ceaiul de iasomie te ajuta sa te calmezi rapid intr-o situatie stresanta sau dintr-o criza nevrotica. De asemenea, revigoreaza sistemul nervos central, inlaturand semnele depresiei, asteniei sau anxietatii. Meritul efectului calmant si tonic nu este datorat doar compusilor activi din planta, ci si mirosului placut si relaxant al acesteia.

2. Trateaza migrenele

Nesuferitele dureri de cap provocate de migrene pot fi mult ameliorate cu o ceasca de ceai de iasomie, datorita efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.

3. Imbunatateste digestia

Compusii activi din florile de iasomie ajuta la stimularea tranzitului intestinal lent si la distrugerea bacteriilor nocive care determina aparitia intoxicatiilor alimentare.

4. Creste libidoul

Ceaiul de iasomie se poate transforma in cel mai la indemana si eficient afrodiziac. S-a demonstrat ca atunci cand este consumat frecvent, ceaiul de iasomie duce la sporirea dorintei sexuale si la imbunatatirea vietii sexuale.

5. Previne cancerul

Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialistii demonstrand ca previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Aici sunt ”vedete” antioxidantii existenti in planta, ale caror proprietati terapeutice reusesc sa tina la distanta cancerul.

6. Reduce colesterolul

Ceaiul de iasomie contine catehine, compusi organici cu rol esential in scaderea colesterolului „rau” si a trigliceridelor din sange. Are un efect hepatoprotector puternic.

7. Ajuta la slabit

Iasomia este un aliat puternic al slabitului sanatos, datorita numerosilor antioxidanti din compozitia plantei, care stimuleaza metabolismul si contribuie la arderea mai rapida a grasimilor.

Doua retete pentru fiecare

Acum, sa vorbim putin si despre modul cum poate fi folosita iasomia de oricine. Mai intai, sa va spunem reteta unui delicios sirop de iasomie.

Aveti nevoie de:

    1 l apa plata

    1 kg zahar

    zeama de la 2 lamai mici

    250 grame flori iasomie

 

Mod de preparare:

Mai intai se trec crengutele cu iasomie usor prin apa, pentru ca sa se spele de praf si eventualele insecte. Se lasa iasomia in vaza sa se usuce. Apoi, se desfac cu grija florile de iasomie de pe crengute si se pun intr-un bol, care se va pastra la rece pana cand este e gata siropul.

Se trece la prepararea siropului, care se face, fierband apa cu zaharul pana cand se ajunge la consistenta dorita. Este momentul cand se adauga zeama de lamaie si se mai lasa doar 2-3 minute pe foc. Se stinge focul si se adauga florile de iasomie. Usor, amestecam, dupa care asezam capacul. Florile de iasomie se lasa la infuzat pana cand siropul ajunge la temperatura camerei. Apoi, se strecoara siropul de iasomie astfel obtinut si se toarna in sticlute. Se inchid bine si se pastreaza in camara.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'