Ceaiul care previne răceala și gripa. Planta din care este făcut acest ceai este un aliment de bază și este utilizat ca și garnitură sau condiment pentru pregătirea diverselor preparate. Este vorba despre ceaiul de ceapă.
Ceapa este bogată în aminoacizilor și substanțe fitochimice, precum trisulfide, disulfide sau cepaene, care sporesc eficacitatea vitaminei C și astfel ajută organismul să lupte împotriva toxinelor periculoase din corp.
Ceaiul de ceapă, ceaiul care previne răceala și gripa și luptă împotriva cancerului. Ceaiul de ceapă te ajută să te protejezi împotriva gripei, mai ales în timpul sezonului rece când poți să răcești. Beneficiile ceaiului de ceapă contribuie la reducerea febrei, calmarea durerii în gât, tusei și congestiei nazale, scrie doc.ro
Conform mai multor studii, consumul regulat de ceai din ceapă roșie scade riscul apariției mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de prostată, sân, plămâni, colon și cel de plămâni. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, acesta luptă în eliminarea radicalilor liberi.
Pe lângă beneficiile menționate anterior, ceaiul de ceapă, ceaiul care previne răceala și gripa și luptă împotriva cancerului, întăreșe sistemul imunitar și previne astmul.
Ceaiul de ceapă este un ajutor pentru încetinirea pierderii calciului din organism, dar mai ales din oase. Potrivit csid.ro, acest ceai are proprietăți care ajută la construirea țesutului conjunctiv, dar reduce și inflamațiile articulare.
Totodată, quercetine, un compus organic din compoziția ceaiul de ceapă, ajută la scăderea nivelului de zahăr din organism și ajută la echilibrarea insulinei.
Ceaiul de ceapă prezintă puține riscuri pentru persoanele care le consumă. Însă dacă este consumat în cantități mari, ceaiul de ceapă poate cauza balonare și diaree.
Unii oameni le numesc leacuri băbești, iar alții remedii naturale. Ce e drept, aceste leacuri sunt excelente atât pentru răceală și gripă, cât și pentru evitarea lor și întărirea sistemului imunitar.
Deși există numeroase medicamente în prezent care să te scape de aceste probleme, așa zisele leacuri băbești ar trebui să fie oricum folosite pentru o stare de sănătate cât mai stabilă, mai ales pentru că sunt la îndemână și nu costă mulți bani.
Multă lume chiar preferă aceste remedii naturale în locul administrării unui „sac” de medicamente. Chiar și așa, leacurile „băbești” sau naturale nu trebuie înlocuite în cazurile în care răceala este gravă. Ele pot fi folosite în același timp cu medicamentele pentru a avea șanse mai mari de vindecare.
Totodată, de multe ori remediile naturale ne pot scăpa de la agravarea situației și ne pot ajuta să evităm tratamente mai dureroase și incomode, precum injecțiile.
Usturoiul și ceapa te scapă de răceală și gripă
Mitul usturoiului și al cepei, potrivit căruia usturoiul și ceapa te scapă de răceală este foarte adevărat. Probabil ai auzit de la părinți, bunici sau vecini de faptul că usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural. Acesta întărește mult sistemul imunitar, mai ales dacă se mănâncă un cățel de usturoi zilnic.
Usturoiul conține nutrienți, vitamine, minerale și fitochimicale de care virușii se feresc. Sucul de usturoi este un leac băbesc foarte eficient în fața răcelilor, gripelor și virozelor respiratorii. Usturoiul te ferește și de infecții și streptococi.
Și ceapa este un remediu foarte eficient în lupta cu răceala și gripa. Efectele sale cele mai ușor observabile sunt reducerea inflamației gâtului și a altor căi respiratorii, dar și a tusei. Ceapa este bogată în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu. Aceasta este un antiseptic foarte bun și combate bacteriile și toxinele din corp.
Pentru a putea reveni pe picioarele tale, în cea mai sănătoasă variantă a ta, trebuie să știi că ai nevoie de o alimentație corectă și de cât mai multe vitamine. În acest sens, vitamina C joacă un rol foarte important.
Chiar dacă vitamina C nu te ferește de răceli, poate să ajute la reducerea duratei răcelii sau gripei. Ea este relevantă în alimentație pentru a întări sistemul imuniar al corpului.
Dacă de obicei nu folosești suficient vitamina C în alimentație, va trebui să o suplimentezi. Vitamina C se găsește atât în fructe și legume, cât și în tabletele cu multivitamine.
Dureri în gât, tratate cu lapte cald
Având în vedere că am vorbit de vitamine, care sunt esențiale într-un sistem imunitar puternic, există și un remediu natural plin în vitamine care te scapă de durerile în gât. Acest leac băbesc este chiar laptele cald.
Laptele este o sursă bogată în calciu și vitamine, foarte important pentru copii. Multă lume folosește și rețeta laptelui cald cu miere și ou crud, care este folositor pentru răceli, dar și bun la gust.
Laptele cald este un remediu natural foarte bun pentru că ameliorează usturimea sau durerile în gât din timpul unei răceli. Chiar dacă nu le face să dispare total și nu oprește de tot răceala și gripa, laptele poate să ajute la limitarea senzațiilor neplăcute pe care le avem când ne îmbolnăvim.
Este important ca laptele să fie cald, mai cald decât temperatura camerei, dar nu fierbinte. Acesta se soarbe și se lasă să curgă pe gât. După mai multe înghițituri gâtul va încetă să te mai usture.
Miere, un alt remediu pentru durerea în gât
Mierea este un remediu natural excelent pentru durerile în gât, dar și pentru a reduce tusea. Acest element este bogat în proprietăți antibacteriene, dar și proprietăți care atacă microbii. Ceaiul de lămâie cu miere este un „leac băbesc” foart eficient pentru durerile în gât.
Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că oferind copiilor 10 grame de miere înainte de culcare se reduce gravitatea simptomelor de tuse, potrivit sfatulmedicului.ro. Acei copii au avut un somn foarte liniștit ulterior, lucru care ajută la reducerea simptomelor pe care le posedă răceala.
Totuși, mierea nu este recomandată copiilor mai mici de 1 an, aceștia neavând un sistem imunitar destul de puternic pentru a elimina sorii botulinici pe care mierea îi conține uneori.