Ceaiul care se găseşte în fiecare cămară. Tratează insomniile şi previne îmbătrânirea prematură a pielii. Câte căni sunt recomandate pe zi

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal este excelent pentru efectele carminative, uşor sedative, antispastice şi tonice.
Alina Costache
06 feb. 2022, 11:48
Ceaiul care se găseşte în fiecare cămară. Tratează insomniile şi previne îmbătrânirea prematură a pielii. Câte căni sunt recomandate pe zi

Ceaiul considerat calmant universal.  Acest ceai este recomandat de medici datorită numeroaselor proprietăți pe care le are asupra sănătății noastre.

Una dintre cele mai populare plante medicinale, mușețelul este răspândit în toate zonele de câmpie, pe pajiști sau în locuri însorite și poate fi folosit pentru infuzii și extracte.

Ceaiul care te ajută să slăbeşti şi întăreşte sistemul imunitar. Previne cancerul şi are grijă de sistemul nervos

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal este excelent pentru efectele carminative, uşor sedative, antispastice şi tonice.

Potrivit doc.ro, musețelul combate insomnia, stresul și oboseala cronică. Medicii recomandă o cană de ceai de mușețel persoanelor care suferă de insomnii. De notat, pentru un efect mai evidente, cana de ceai trebuie savurată cu o oră după cină.

Ceaiul care nu se bea seara. Are efecte miraculoase pentru organism dacă se consumă trei căni pe zi

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, mușețelul este cunoscut de specialiști pentru conținutul său ridicat de flavonoizi. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ceaiul de mușețel contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea colesterolului în limite normale.

Uleiul esenţial de tămâie redă frumuseţea şi tinereţea pielii, şterge ridurile şi tratează acneea. Ce alte beneficii pentru sănătate şi frumuseţe are acest produs

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Ceaiul considerat calmant universal previne și îmbătrânirea prematură pielii. Conform unui studiu realizat în Germania, o cană de ceai de mușețel pe zi previne îmbătrânirea prematură și instalarea afecțiunilor care vin cu înaintarea în vârstă.

Totodată, infuzia de mușețel are un rol benefic și asupra sănătății ochilor. Prin clătirea ochilor cu decoct sau infuzie de mușețel se reduce inflamația și roșeața ochilor.

Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Chiar dacă ceaiul de mușețel are numeroase beneficii pentru organism, experții spun că ceaiul de mușețel consumat în exces poate avea o serie de efecte secundare. Este recomandat să nu bea acest ceai persoanele care iau anticoagulante, deoarece mușețelul conține cumarină, o substanță care are efect anticoagulant.

Musetel: proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Musetelul este o planta medicinala delicata, dar cu puteri tamaduitoare complexe. Micile flori de la aceasta planta speciala erau considerate de egipteni medicament universal, care ofera alinare la toate bolile. Batranii dobrogeni ii spuneau plantei de musetel “floarea Raiului”, pentru ca vindeca suferinta de orice fel.

Aceasta planta medicinala a fost utilizata si apreciata de mii de ani datorita proprietatilor curative deosebite pe care le are. Prezenta peste tot, accesibila oricui, usor de intrebuintat, planta de musetel a fost si este remediul saracilor cat si al bogatilor.

Numeroase persoane, adepte ale remediilor natruiste, au renuntat la medicamentele costisitoare, in detrimentrul florilor parfumate, delicate si suave ale musetelului.

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Orașul din Europa în care trăiesc cei mai mulți români, după București și Chișinău. Comunitatea lor este de peste jumătate de milion de oameni, mulți și-au deschis afaceri aici, unii trimit și bani înapoi în țară
Capital.ro
Obligatoriu dacă schimbi buletinul! O nouă cerință intră în vigoare din 2025
Playtech.ro
Fiica lui Adi Minune, gravidă la două luni de la divorț? Karmen, mesaj direct: „Lăsați-mă să fac ce vreau”
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Atacurile cibernetice sunt mai frecvente ca niciodată. Escrocii folosesc ingineria socială
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9