Ceaiul care se transformă în otravă pentru organism. Astfel, dacă bei mai mult de trei căni de ceai verde pe zi, se poate transforma în otravă pentru organism.
Pericolul din ceaşcă. Ceaiul care se transformă în otravă pentru organism. Anunţul făcut de specialişti!
Pe termen lung sau în doze mari, ceaiul verde poate avea o serie de efecte secundare, mare parte dintre ele fiind provocate de nivelul mare de cafeină pe care-l conține plantă.
Cantitatea mare ingerată poate cauza dureri de cap, stări de nervozitate, insomnie, stări de vomă, diaree, palpitații cardiace, amețeală, stări de confuzie.
Mai mult decât atât, ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din sânge. De vină este unul dintre compușii ceaiului, taninul, care poate să absoarbă fierul, unul dintre elementele minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Pentru a nu ajunge la un dezechilibru în organism, este de preferat să consumați ceai verde între mese.
Persoanele care suferă de tulburări de somn, cele cu probleme cardiace grave și bolnavii aflați sub tratament psihotrop trebuie să ceară acordul medicului înainte să consume ceai verde. Și cei cu tulburări ale somnului trebuie să îl consume cu moderație, în timp ce femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni renale sau ulcer ar trebui să îl evite.
Cea mai bună soluție, înainte să începi o dietă care se bazează sau care include consumul de ceai verde, este să consulți un medic nutriționist. În funcție de metabolismul tău și de particularitățile organismului, specialistul este cel care îți va recomanda dacă și cât ceai verde să consumi în dietă.
Citeşte şi: Ceaiul călugăresc de măceşe – tonifică inima şi vasele de sânge. Cura durează o lună, se beau 3 raţii pe zi!
Ceaiul verde este indicat și pentru persoanele care vor să-și reducă nivelul de colesterol din sânge. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că cei care consumă în mod regulat ceai verde au un nivel al colesterolului „rău” mai redus, dar și mai puține trigliceride, în timp ce colesterolul bun (HDL) este în cantități mai ridicate.