Ceaiul care tratează peste 40 de afecțiuni! Băutura era considerată licoare minune pentru străbunii noștri

Pe timpuri, una dintre plantele aromatice pe care bucătăresele le introduc în mâncăruri astăzi, era o adevărată licoare magică pentru cei ce întâmpinau probleme de sănătate. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
09 apr. 2024, 17:06
Ceaiul care tratează peste 40 de afecțiuni! Băutura era considerată licoare minune pentru străbunii noștri

Încă de pe vremuri, busuiocul a fost considerat mult mai mult decât o simplă plantă aromatică. Pentru cei ce nu știu, această plantă era considerată, pe vremea dacilor, o plantă cu proprietăți magice și vindecătoare.

Citește și Ceaiul de pătrunjel, o minune pentru cei ce vor să scape de surplusul de grăsime. Băutura care te ajută să dai jos cinci kilograme în doar trei zile

Potrivit legendelor, busuiocul a fost folosit în regiunea noastră de către dacii antici, care îi apreciau atât mirosul îmbietor, cât și puterile sale vindecătoare.

Învățăturile lui Zalmoxis, legendarul învățător al geto-dacilor, care i-a instruit în medicină, au inclus și cunoștințe despre proprietățile terapeutice ale busuiocului, confirmate și de scrierile lui Platon.

Aceste învățături au fost apreciate și de către romani, care au folosit busuiocul pentru a sfinți locurile și pentru a alunga spiritele rele, după cucerirea și creștinarea populației nord-dunărene.

Acest lucru este confirmat de datinile de Bobotează din prezent.

Astăzi, busuiocul continuă să fie recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate. Dacă nu știai, cu busuiocul poți face un ceai care tratează peste 40 de afecțiuni!

Studiile moderne au evidențiat proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene, ceea ce îl face un aliat valoros în menținerea sănătății sistemului imunitar și în combaterea bolilor.

De altfel busuiocul este adesea folosit sub formă de ceai, cunoscut pentru capacitatea sa de a relaxa și de a îmbunătăți starea de spirit.

Consumat regulat, ceaiul de busuioc poate reduce stresul și anxietatea, contribuind la o stare generală de bine și echilibru emoțional.

Pregătirea infuziei este simplă și rapidă: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de plantă uscată și mărunțită.

După ce se lasă la infuzat timp de 15 minute și se strecoară, ceaiul rezultat poate fi consumat cald, fie neîndulcit, fie îndulcit ușor cu miere de albine, potrivit MSnews.ro.

La ce te ajută infuzia de busuioc

Infuzia de busuioc este recomandată într-o varietate de afecțiuni, printre care se numără crampele abdominale, infecțiile urinare, durerile de cap, laringita, faringita, gripa, voma și răceala.

Chiar și așa, este important de reținut că, în cazul durerilor în gât, este recomandat să evitați consumul băuturii fierbinți, deoarece aceasta poate irita și mai tare gâtul, întârziind procesul de vindecare.

Citește și Ceaiul care face minuni pentru tuse și hipertensiune. Lidia Fecioru: „Rețeta este simplă. Se bea de trei ori pe zi”

Este o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății în general.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Leguma care îngrașă mai mult decât ciocolata. Mulți români o consumă în special în perioada postului, dar nici nu știu câte calorii are
Capital.ro
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Playtech.ro
Ce pun moldovencele în aluatul de cozonac ca să iasă mai fraged și mai pufos. Singurul ingredient care face diferența
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Salariul muncitorilor necalificați din Timișoara stârnește polemici: „N-aveți idee câți oameni cu patru clase nu stau să fie slugile altora”
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Un ciclon polar lovește România exact înainte de Crăciun
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
Pensiile și salariile cresc din 2025! Parlamentul a anunțat cu ce procent vor fi majorate acestea, după ce a stabilit bugetul pentru anul viitor
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a fost EXCLUS: Mă întreb atunci de ce am făcut aceste alegeri
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
substantial.ro
Donald Trump Afirmă că SUA Ar Putea Cere Restituirea Canalului Panama în Absența Corectitudinii Tarifare
MediaFlux
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul staţiunilor de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa. Bucureştenii pot ajunge la două dintre ele în 6-7 ore de mers cu maşina