Ceaiul ce reduce colesterolul şi e bun pentru slăbit este ceaiul de hibiscus. De asemenea, ceaiul care reduce colesterolul și este perfect pentru slăbit are „puterea” de a scădea tensiunea arterială.
Este vorba despre ceaiul de hibiscus, care are și o aromă plăcută, dar și multe beneficii pentru sănătatea noastră.
Ceaiul de hibiscus ne poate ajuta să reducem colesterolul „rău”, datorită proprietăților hipolipemiante, scrie secom.ro. Ceaiul acesta poate preveni afecțiunile cardiovasculare și este bun pentru persoanele care suferă de diabet. Totuși, dacă ești interesat și de aspectul fizic trebuie să știi că acest ceai este perfect pentru slăbit, care se leagă și de reducerea colesterolului.
Există studii care au arătat efecte pozitive ale ceaiului de hibiscus asupra greutății corpului. Hibiscus a dus la un indice de masă corporală mai scăzut, la fel și pentru grăsimea și greutatea corporală. El reduce și trigliceridele.
Ceaiul de hibiscus, adică ceaiul care reduce colesterolul și este perfect pentru slăbit, are proprietăți curative. Spre exemplu, acest ceai te ajută să scapi sau să previ infecțiile tractului urinar. El are proprietăți anti-bacteriene.
Această plantă are proprietăți care pot ajuta organismul în lupta cu infecțiile fungice/bacteriile, potrivit sanatatesinatura.info. Ea conține compuși pe care și afinele îi au în compoziție. Afinele sunt și ele susținute ca un aliment folositor în îmbunătățirea sănătății căilor urinare.
Totodată, ceaiul care reduce colesterolul și este perfect pentru slăbit are și proprietăți anti-cancer, nu doar anti-bacteriene. Mai exact, acest ceai conține acid protocolatchuic ce deține proprietăți antioxidante și antitumorale.
Un studiu a arătat că dacă consumi ceai de hibiscus, acesta poate încetini creșterea celulelor canceroase, specifice leucemiei. Totodată, neadministrat cu atenție, potrivit unui alt studiu acest ceai ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase de piele.
Hibiscusul, originar din nordul Africii și sud-estul Asiei, este renumit pentru florile sale mari. Hibiscusul este cultivat în regiunile tropicale și subtropicale, în special în Sudan, Egipt, Thailanda, Mexic și China. În medicina ayurvedică, rădăcinile de hibiscus sunt utilizate pentru vindecarea tusei, dar și ca tratament naturist împotriva căderii părului sau a albirii acestuia.