Specialistii in dermatologie sustin ca, datorita continutului bogat in antioxidanti, ceaiul verde poate fi utilizat cu incredere de persoanele care au acnee. Potrivit acestora, bautura are proprietati antibacteriene, fapt ce ajuta la reducerea activitatii hormonale, o posibila cauza a aparitiei acestei afectiuni a pielii, scrie doctorulzilei.ro.
Potrivit specialiștilor de la Harvard Health Publications, infuzia de ceai verde conține cei mai mulți antioxidanți. În plus, conține acid tanic un inamic puternic al inflamației pielii. Ceaiul verde are, de asemenea, abilitatea de a reduce grăsimea de pe ten, vinovată de apariția coșurilor și a punctelor negre.
Citeşte şi Utilizări ale oţetului de mere
Ceaiul verde este antibacterial și astringen și spre deosebire de peroxidul de benzoil, nu usucă pielea. Bogăția de antioxidanți pe care o conține întărește sistemul imunitar care previne dezvoltarea bacteriilor și virusurilor.
Fă în fiecare dimineață o infuzie de ceai. Pune un pliculeț de ceai într-o ceașcă de apă clocotiă și lasă la infuzat 20 de minute. Apoi aplică pe față de trei ori pe zi cu ajutorul unei dischete demachiante.
Un alt tratament pe care să-l folosești de două ori pe săptămână, seara, include și oțet din cidru de mere. Acesta este foarte eficient în tratarea acneei, a punctelor negre și pentru echilibrarea PH-ului pielii. Pune o lingură de oțet de mere într-o ceașcă de ceai verde. Aplică pe față seara și lasă toată noaptea să acționeze. Dimineața clătește-te cu apă călduță și apoi aplică o cremă hidratantă.
Citeşte şi Efectele miraculoase ale BICARBONATULUI DE SODIU asupra corpului. Ce tratează