Atunci când vine vorba de slăbit, ceaiul de soc se află în topul recomandărilor specialiștilor. Consumul de ceai de soc ajută la eliminarea toxinelor prezente în organism, dat fiind faptul că are efect diuretic și laxativ. Acesta poate fi consumat din pură plăcere, nu doar din motive ce țin de estetică, datorită gustului său dulce și plăcut, ce nu mai are nevoie de îndulcitor. Modul de preparare al ceaiului de soc este unul foarte simplu, prin infuzie: se toarnă apă clocotită peste florile de soc și se acoperă recipientul în care se prepară ceaiul timp de aproximativ 10-15 minute. Este indicat ca acesta să se consume de maximum 3 ori pe zi, fie înainte de masă, fie după masă. Pentru un plus de savoare, pot fi adăugate două lingurițe de suc de lămâie.
Ceaiul negru are numeroase efecte benefice asupra organismului. Printre acestea, cel mai cunoscut este acela că ajută la reducerea kilogramelor în plus. Este frecvent utilizat în curele de slăbire, dat fiind faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei și intensifică arderea grăsimilor. Mai mult decât atât, numeroase studii au arătat faptul că două cesti de ceai negru pe zi ajută la prevenirea diabetului zaharat. Pentru cei ce suferă deja de diabet, ceaiul negru ajută la controlarea nivelului glicemiei, datorită sustanțelor pe care le are în componență. Pe lângă efectele pe care ceaiul negru le are la nivel intern, acesta poate avea și uz extern, ajutând la dispariția celulitei prin aplicarea compreselor de ceai în zona respectivă. Efectele sunt garantate dacă acest procedeu este însoțit și de masaj.
Un alt ceai integrat cu succes în majoritatea dietelor, cu efecte uluitoare, este ceaiul de mentă. Consumul de ceai de mentă ajută la reducerea dorinței constante de a mânca, la menținerea greutății corporale, la eliminarea toxinelor, dar și la echilibrarea fluidelor în organism. De asemenea, previne apariția cancerului prin stoparea dezvoltării celulelor nocive în organism. În acest fel, organismul se va menține tânăr pentru mai mult timp. Modul de preparare este extrem de simplu: se prepară o infuzie din câteva frunze de mentă sau din două lingurițe de plantă uscată, peste care se va adăuga apă clocotită și se va acoperi timp de aproximativ 10-15 minute. Deși pe lângă proprietățile pe care le are, ceaiul de mentă este și gustos, este recomandat să nu se consume mai mult de trei cești de ceai de mentă pe zi. De asemenea, este indicat ca acesta să fie alternat și cu alte ceaiuri ce au proprietăți asemănătoare (ex. ceaiul negru).