Curele de slabire cu ceaiuri sunt unele dintre cele mai cautate, intrucat nu impun restrictii alimentare majore. In cele ce urmeaza, ne vom opri asupra avantajelor si dezavantajelor administrarii de ceaiuri de slabit.
Beneficiile consumului de ceaiuri de slabit
Cu siguranta, consumul de ceaiuri pentru slabit vine la pachet cu o multime de avantaje, principala conditie fiind aceea de a nu fi administrate pe termen lung.
Din punct de vedere al avantajelor, ceaiurile de slabit contin zero calorii, hidrateaza organismul, reduc riscurile dezvoltarii afectiunilor respiratorii si cardiace, previn formarea cheagurilor de sange si au actiune energizanta.
Ceaiul verde, ceaiul negru si ceaiul alb in special sunt bogate in antioxidanti care favorizeaza detoxifierea organismului. In plus, ceaiul alb scade presiunea arteriala si regleaza nivelul colesterolului rau, ceea ce inseamna ca imbunatateste sanatatea cardiovasculara.
Dezavantajele consumului de ceaiuri pentru slabit
Dincolo de faptul ca o cura de slabire bazata pe ceaiuri poate fi urmata doar de o persoana cu o stare buna de sanatate, exista unele dezavantaje ale administrarii acestor licori.
Medicii sustin despre consumul regulat de ceaiuri ca poate duce la deshidratare si la aparitia oboselii si a iritabilitatii. In timp, organismul se obisnuieste cu ele, astfel incat acestea incep sa-si piarda eficienta.
Ceai de ceapa cu nuci. Cele mai bune ceaiuri pentru tuse!
Agentia Nationala a Alimentelor si Medicamentelor (FDA) a atras atentia asupra faptului ca ceaiurile care contin substante cu proprietati laxative, cum sunt cele de senna, de crusin, volbura sau soc, duc, in timp, la aparitia unor simptome precum: spasme, greata, diaree, constipatie, dependenta. Totodata, acestea pot determina scaderea nivelului de potasiu din organism, un aspect periculos mai cu seama in cazul persoanelor care se confrunta cu boli cardiovasculare.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.