O variantă foarte sănătoasă şi care poate fi consumată cu succes este ceaiul verde. Acesta este indicat în tratamentele de slăbire, întârzie îmbătrânirea prematură a tenului, reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute. Mult mult, ceaiul verde ajută în cazul obezităţii şi oboselii intelectuale sau fizice.
„Ceaiurile sunt un substitut perfect pentru băuturile răcoritoare carbogazoase. Şi sunt foarte sănătoase. Cel mai bun ar fi ceaiul verde, care ne aduce o doză suplimentară de antioxidanţi, eventual completat cu puţin suc de lămâie„, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET Corina Zugravu.
Şi ceaiurile din măceşe, coacăze şi zmeură sunt recomandate, datorită conţinutului bogat de vitamina C.
„Se pot face cu succes şi ceaiuri din fructe de sezon uscate (măceşe, merişoare, afine, mere uscate, zmeură). Ceaiurile vor păstra mineralele şi fitonutrienţii din fructele de bază însă, din păcate, vitaminele, mai ales cele sensibile la factorii de mediu (temperatură, uscăciune) cum este vitamina C, vor fi distruse în oarecare măsură. Dar când este vorba de fructe extrem de bogate în astfel de vitamine (măceşe, coacăze, zmeură), chiar şi în ceaiuri rămâne o cantitate semnificativă de vitamina C„, a precizat nutriţionistul.
Citeşte şi Piersicile şi nectarinele, ideale pe timp de vară. ATENŢIE însă la originea lor!