Ceapa coaptă reduce colesterolul, este benefică în tratarea problemelor de coagulare a sângelui şi grăbeşte refacerea organismului după un infarct sau după AVC

O folosim în mâncăruri, în salate sau sub formă de inele prăjite, dar gustul cepei coapte la cuptor probabil că nu-l ştiu mulţi. Ceapa coaptă este folosită ca remediu în numeroase afecţiuni şi este necesară prepararea ei pentru diminuarea gustului intens.
Alina Costache
18 feb. 2022, 10:00
Ceapa coaptă reduce colesterolul, este benefică în tratarea problemelor de coagulare a sângelui şi grăbeşte refacerea organismului după un infarct sau după AVC

Ceapa coaptă. Ceapa este o legumă bogată în vitamina C, din acest motiv fiind eficcientă în creşterea imunităţii, în repararea țesuturilor și în absorbția fierului. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant, protejând celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Ceapa este, de asemenea, bogată în complexul de vitamine B, care joacă roluri-cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă.

Cum se prepară ceapa coaptă

Ceapa se poate prepara la cuptor, pe aragaz sau chiar în cuptorul cu microunde. În primele două situaţii, ea trebuie coaptă în folie de aluminiu şi alezată cu partea tăiată în jos. Dacă foloseşti cuptorul cu microunde, trebuie să pui ceapa într-un vas termorezistent.

Coace ceapa direct în coajă la 100-150 de grade timp de 15-30 de minute. Dacă o coci la microunde, o poţi lăsa doar 15 minute. Pentru a profita de toate proprietăţile ei, este bine să o consumi jumătate dimineața pe stomacul gol și jumătate cu 2-3 ore înainte de culcare.

Ceapă coaptă trebuie să fie moale și parțial transparentă. Ceapa prea prăjită încetineşte procesul de digestie şi activitatea intestinelor.

Citeste si Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci usturoi prăjit. Acţionează timp de 24 de ore şi este o adevărată binecuvântare pentru sistemul digestiv, cardiovascular şi siluetă

Principalele beneficii ale consumului de ceapa coaptă

Consumul de ceapă la cuptor este recomandat în diabet, deoarece aceasta  reduce şi normalizează nivelul glucozei, potrivit reteteremedii.ro. Ceapa coaptă conține sulf, care este responsabil cu activarea pancreasului și cu producția suficientă de insulină. Totodată, acest mineral este benefic sistemului cardiovascular, protejând vasele de sânge. De asemenea, ceapa conţine fier, necesar bunei funcționări a sistemelor și organelor.

Pentru pneumonie și bronșită, ceapa coaptă este utilizată activ atât în ​​tratamentul adulților, cât și în tratamentul copiilor.

Ceapa coaptă se recomandă, de asemenea, şi în tratarea problemelor de coagulare a sângelui. După un infarct sau un accident vascular cerebral, medicii recomandă consumul zilnic de ceapă la cuptor. Aceasta curăţă vasele şi elimină plăcile aterosclerotice. De asemenea, normalizează tensiunea arterială şi vindecă durerile de cap şi migrenele.

De asemenea, s-a demonstrat că ceapa scade nivelul colesterolului.

Citeste si Neurochirurgul Vlad Ciurea spune de ce e bine să mâncăm slănină cu ceapă

 

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci imediat după ce ai plantat legumele. Trucul la care apelează grădinarii pentru o recoltă bogată
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferii din România. Regulă pentru românii care dețin două mașini
Playtech.ro
Cum va arăta primul nod turbion din România? Apare pe A7 – Autostrada Moldovei
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Ce efecte produce puciul din USR. „Un partid care funcționează pe bază de interes. Elena Lasconi ar putea creşte”| ANALIZĂ
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Scandal uriaș între România și Rusia. Decizie dură de la Moscova
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Elevii care pot primi 300 de lei de la stat. Condițiile pentru a primi și subvenții de masă, cazare și transport
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Primul sondaj care ia în considerare și votanții din diaspora. Cine ar câștiga o finală Nicușor Dan – George Simion
MediaFlux
Adevărul despre anularea alegerilor. Informații de ultimă oră de președintele Ilie Bolojan
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu