Ceapa coaptă reduce colesterolul, este benefică în tratarea problemelor de coagulare a sângelui şi grăbeşte refacerea organismului după un infarct sau după AVC

O folosim în mâncăruri, în salate sau sub formă de inele prăjite, dar gustul cepei coapte la cuptor probabil că nu-l ştiu mulţi. Ceapa coaptă este folosită ca remediu în numeroase afecţiuni şi este necesară prepararea ei pentru diminuarea gustului intens.
Alina Costache
18 feb. 2022, 10:00
Ceapa coaptă reduce colesterolul, este benefică în tratarea problemelor de coagulare a sângelui şi grăbeşte refacerea organismului după un infarct sau după AVC

Ceapa coaptă. Ceapa este o legumă bogată în vitamina C, din acest motiv fiind eficcientă în creşterea imunităţii, în repararea țesuturilor și în absorbția fierului. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant, protejând celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Ceapa este, de asemenea, bogată în complexul de vitamine B, care joacă roluri-cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă.

Cum se prepară ceapa coaptă

Ceapa se poate prepara la cuptor, pe aragaz sau chiar în cuptorul cu microunde. În primele două situaţii, ea trebuie coaptă în folie de aluminiu şi alezată cu partea tăiată în jos. Dacă foloseşti cuptorul cu microunde, trebuie să pui ceapa într-un vas termorezistent.

Coace ceapa direct în coajă la 100-150 de grade timp de 15-30 de minute. Dacă o coci la microunde, o poţi lăsa doar 15 minute. Pentru a profita de toate proprietăţile ei, este bine să o consumi jumătate dimineața pe stomacul gol și jumătate cu 2-3 ore înainte de culcare.

Ceapă coaptă trebuie să fie moale și parțial transparentă. Ceapa prea prăjită încetineşte procesul de digestie şi activitatea intestinelor.

Citeste si Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci usturoi prăjit. Acţionează timp de 24 de ore şi este o adevărată binecuvântare pentru sistemul digestiv, cardiovascular şi siluetă

Principalele beneficii ale consumului de ceapa coaptă

Consumul de ceapă la cuptor este recomandat în diabet, deoarece aceasta  reduce şi normalizează nivelul glucozei, potrivit reteteremedii.ro. Ceapa coaptă conține sulf, care este responsabil cu activarea pancreasului și cu producția suficientă de insulină. Totodată, acest mineral este benefic sistemului cardiovascular, protejând vasele de sânge. De asemenea, ceapa conţine fier, necesar bunei funcționări a sistemelor și organelor.

Pentru pneumonie și bronșită, ceapa coaptă este utilizată activ atât în ​​tratamentul adulților, cât și în tratamentul copiilor.

Ceapa coaptă se recomandă, de asemenea, şi în tratarea problemelor de coagulare a sângelui. După un infarct sau un accident vascular cerebral, medicii recomandă consumul zilnic de ceapă la cuptor. Aceasta curăţă vasele şi elimină plăcile aterosclerotice. De asemenea, normalizează tensiunea arterială şi vindecă durerile de cap şi migrenele.

De asemenea, s-a demonstrat că ceapa scade nivelul colesterolului.

Citeste si Neurochirurgul Vlad Ciurea spune de ce e bine să mâncăm slănină cu ceapă

 

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Condimentul care reduce colesterolul. Costă numai câțiva lei, se găsește în orice supermarket și ajută la menținerea echilibrului în corp
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Radarul de ultimă generație, instalat în România. Detectează de la 450 de km
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
CDU/CSU pe primul loc în exit-pollurile alegerilor anticipate din Germania
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!