Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au admis, vineri, contestaţia înaintată de procurorii DIICOT Ploieşti la decizia Tribunalului Prahova, care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru cei 15 inculpaţi trimişi în judecată în dosarul unei firme de salubritate şi aflaţi în penitenciar. Sentinţa Curţii de Apel Ploieşti în această privinţă este definitivă.
CITEŞTE ŞI: 15 persoane judecate în dosarul unei firme de salubritate, plasaţi în arest la domiciliu
Astfel, în urma deciziei pronunţate, vineri, de Curtea de apel Ploieşti, cei 14 bărbaţi rămân pentru încă 30 de zile în Penitenciarul Mărgineni, iar cel de-al cincisprezecelea inculpat, o femeie, rămâne în Penitenciarul Târgşor.
Miercuri, judecătorii Tribunalului Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul firmei de salubritate, au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu faţă de 15 din cele 18 persoane judecate în acest dosar pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Decizia Tribunalului Prahova nu era definitivă şi a fost contestată de procurori.
Cei 15 sunt în arest preventiv din 8 mai.
Ceilalţi trei inculpaţi din acest dosar, între care unul este acţionarul clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră, sunt judecaţi sub control judiciar.
CITEŞTE ŞI: Nicolae Ioţcu, şeful suspendat al CJ Arad, plasat în arest la domiciliu
La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania controlată de Florian Walter, iar în cazul acestuia procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat.
Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră. Totodată, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabilă civilmente în acest caz.