Cei din HoReCa ar putea fi scutiţi de la plata impozitului. Măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.
Citeşte şi AUR cere ridicarea stării de alertă în România
Guvernul Ciucă ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, spun surse guvernamentale citate de ȘTIRIPESURSE.RO.
Conform surselor citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.
Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – „Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – „Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – „Alte servicii de cazare”, 5610 – „Restaurante”, 5621 – „Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – „Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – „Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.
Premierul Ciucă a anunţat marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern, noi măsuri propuse pentru plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru operatorii economici.
„Aprobam in sedinta de astazi un nou set de masuri care sa vina in sprijinul cetatenilor si al economiei, astfel incat sa pastram locurile de munca si sa desfasuram activitatile economice in conditii de competitivitate. Astfel, pentru populatie, nimeni nu va plati mai mult de 0,8 lei pe Kw/oră si 0,31 lei kw/ora pentru gaze naturale, indiferent de consum.
Pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 500 kw/ora si 300 metri cubi la gaze naturale, se va plăti 0,68 lei per kw/ora la energia electrica si 0,22 lei per kw/ora la gaze naturale, cu toate taxele incluse.
Am decis de asemenea ridicarea nivelului de compensatie, pentru a lua cat mai mult din presiunea crizei enrgetice, astfel incat efectele sa fie resimtite cat mai putin de populatie si de economia nationala.
Pentru IMM-uri şi industria alimentara vom plafona preturile la 1 leu per kw/ora, TVA inclus, la energie electrica si 0,31 lei pe kw/ora la gaze naturale.”, a spus Nicolae Ciucă, în deschiderea şedinţei de Guvern.
Citeşte şi Coaliţia de guvernare a decis AMENZI dure pentru furnizorii care au umflat facturile