Acarienii
Aceste mici fiinte, ce dau batai de cap persoanelor care sufera de astm sau de eczeme, traiesc in saltele si perne. Se “hranesc” cu transpiratie si cu piele moarta. Un pat de o persoana contine miliarde de acarieni. Insa nu ei insisi sunt problema, ci excrementele lor. Cand se descompun, acestea devin un praf fin care cauzeaza probleme respiratorii.
Cum le vii de hac? Tine salteaua si pernele in huse pe care sa le fierbi regulat. De asemenea, spala des asternuturile. Pentru ca acarienii iubesc vremea calda si umeda, ai grija ca in dormitor sa pastrezi aerul cat mai proaspat.
Citeste si: Cât de sănătos este dormitorul tău şi în ce fel te afectează în viaţa
Pestisorii de argint
Pe cat de incantatoare le este denumirea, pe atat sunt de neatragatoare aceste insecte. Ele pot fi gasite in baie, toaleta, spalatorie si bucatarie, iar pe timpul zilei se ascund in crapaturi intunecoase, dupa masinile de spalat sau sub tapetul dezlipit. In numar mic, nu sunt periculoase, insa raspandirea in masa poate fi daunatoare. Aceste insecte prefera hrana bogata in faina, zahar, cleiul de la carti sau de la tapet, insa “savureaza” si piele moarta, insecte moarte, bumbac sau matase.
Cum le vii de hac? Pastreaza casa curata si bine aerisita, in special dulapul in care tii alimentele. Astupa gaurile si crapaturile din podea, pentru a restrange variantele de ascunzisuri. Aspira regulat cotloanele intunecate.
Plosnitele
Avand in vedere standardele ridicate ale societatii moderne, plosnitele au cam disparut. Insa te mai poti intalni cu ele in camerele de hotel neingrijite si le poti aduce acasa din concediu. Mult mai mari decat acarienii (1,5 cm), plosnitele se hranesc cu sange uman. Dupa ce s-au saturat, se ascund doua-trei zile pentru a digera.
Cum le vii de hac? Contacteaza o firma specializata ca sa fii sigur ca scapi de aceste insecte daunatoare.
Puricii
Daca ai un animal de casa este foarte posibil sa te fi confruntat des cu aceasta problema. Puricii se inmultesc foarte repede si nu se delecteaza doar cu sangele animalelor, ci si cu sange uman.
Cum le vii de hac? Cere sfatul medicului veterinar pentru a gasi cea mai buna solutie impotriva acestor paraziti. De asemenea, aspira foarte des prin casa, in special in locurile in care sta animalul, pentru a preintampina raspandirea puricilor.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro