Un aliment comun a atras atenția hoților din întreaga lume în 2024, devenind un magnet pentru cei care încearcă să-și crească proviziile. Supermarketurile se confruntă cu furturi în mod regulat, atât profiturile, cât și controlul general al stocurilor fiind afectate. Totuși, preferințele hoților pot fluctua în funcție de condițiile economice, iar articolele cele mai frecvent vizate pentru furt sunt cele care sunt fie scumpe, fie ușor de revândut. O nouă cercetare a analizat care au fost cele mai furate alimente în 2024.
Furturile devin o problemă din ce în ce mai mare, iar un anumite produs a reușit să atragă atenția hoților. Cercetările efectuate în acest an arată că popularitatea unui produs a crescut, transformându-l într-un adevărat magnet pentru cei care încearcă să-și crească proviziile. Un studiu recent a dezvăluit care au fost cele mai furate alimente în 2024.
Alcoolul, în special băuturile spirtoase și vinurile de lux se numără printre cele mai furate băuturi din magazine. Conform rapoartelor, furtul de băuturi alcoolice a reprezentat peste 22% din toate furturile de vânzare cu amănuntul. Datorită valorii sale mari de revânzare, alcoolul este uneori furat în cantități mai mari.
Cu toate că nu au prețuri mari, dulciurile se numără printre cele mai populare produse furate. Studiile arată că furturile de cofetărie reprezintă aproape 7% din toate produsele alimentare furate. Într-un sondaj realizat de ritish Retail Consortium (BRC), ciocolata s-a dovedit a fi cel mai furat produs alimentar din Marea Britanie.
Statisticile arată că furturile de alimente pentru bebeluși au crescut cu 18% în ultimii doi ani. Asta, nu din cauza persoanelor care se confruntă cu lipsa banilor, ci a grupurilor organizate care revând produse furate pe piața neagră. Printre cele mai furate articole se numără scutecele și șervețelele.
Carnea precum cea de miel sau de porc îi atrage pe hoți. Potrivit datelor, furtul de carne a crescut cu 28% anul trecut, criza costului vieții fiind un factor major.
Brânza și cașcavalul sunt ochite. Potrivit studiilor, acestea reprezintă 3% din toate furturile cu amănuntul. Durata lungă de valabilitate a cașcavalului și costul relativ ridicat îl fac atractiv pentru hoți, mai ales că prețul alimentelor continuă să crească.
Produsele de igienă personală precum șamponul, deodorantul și pasta de dinți se numără printre produsele furate. Acestea reprezintă 6% din furturile din supermarketuri, unele dintre ele fiind vândute pe piața neagră. Totodată, machiajele și parfumurile reprezintă aproximativ 8% din bunurile furate din magazine.
Citește și: Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut documentele în străinătate sau ți-au fost furate. Ghid practic