Coltana pe numele lui isi ia angajamentul sa conduca o echipa gigantica. 6000 de oameni care incep sa munceasca zi de zi la tunelul care urma sa aiba aproape 5 kilometri lungime, scrie efemeride.ro. Azi, istoria acestui tunel o mai stie doar Vasile Sarb. Tatal si bunicul lui au muncit la tunel zi de zi, vreme de sapte ani. Dupa 2500 de zile de munca, inginerul Coltana priveste mandru la constructia sa!
Inginerul isi gaseste sfarsitul in tunelul care l-a facut celebru. Oamenii spun ca sufletul lui Coltana nu isi gaseste linistea si ca se plimba si acum prin tunel. Lucruri necurate, spune Vasile Sarb. Evita subiectul, dar recunoaste ca a auzit vorbindu-se despre o silueta care ar fi fost vazuta in tunel.
Inginerul ar fi fost ingropat la loc de cinste in cimitirul din comuna. Sa-si aduca aminte toata lumea de el si de maretia pe care a lasat o in urma.
Cat este mit si cat realitate nimeni nu stie. Dar legenda inginerului Coltana s-a pastrat pana in zilele noastre. Tunelul sau ramane, insa, o realitatea: a costat statul roman peste 100 de milioane de lei la acea vreme si zeci de oameni si-au dat ultima suflare in timp ce lucrau la mareata constructie.