Porf. dr. Vlad Ciurea avertizează cu privire la un condiment care se regăsește în majoritatea alimentelor pe care le consumăm zilnic, fără să ne dăm seama. Este vorba despre zahăr, acesta regăsindu-se inclusiv în pâine, iaurturi, fast-food, muștar, sosuri, cereale sau conserve.
Printre acestea se numără și nucile și semințele care conțin grăsimi bune, dar și fructele și legumele proaspete.
Citește și: Vlad Ciurea, secretul pentru un tonus bun: „Îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”
„Nucile, semințele de dovleac, toate legumele, fructele (afine, mure) – toată compoziția lor se duce direct în creier.
De zahăr, trebuie să uităm, să nu-l consumăm. Facem tot ce este posibil să nu-l consumăm, mai ales zahărul rafinat.
Ne luăm zahărul din amidon, din pâine, din fructe, din miere, dar nu zahărul acesta rafinat, care este un dușman al creierului. Miere putem să mâncăm din când în când”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.
Prof. dr. Vlad Ciurea susține că, în ciuda a ceea ce se știa, cafeaua este bună pentru organism, atât când este consumată dimineața, cât și după-amiază.
„Cafeluța de dimineață este obligatorie, iar orele la care o bem depind de organism. Pledez pentru cea de după-amiază, după acea alimentație ușoară care este la prânz. Acea cafeluță face foarte bine după-amiază, când pornesc partea a doua a activității, deci ajută creierul.
Citește și: Ceaiul care menține sănătatea creierului. Prof. Vlad Ciurea: „Este dovedit științific”
De asemenea, şi hidratarea ajută mult creierul, la fel cu lucruri foarte ușoare pentru alimentație, după care poți lucra în continuare.
În jurul orei 19:00 se recomandă să oprești activitatea și este bine ca ultima masă să nu o iei decât până în ora 20:00 și să nu fie grea, că nu ai timp să digeri până dimineață.
Se ştie că popoarele germanice au introdus regula lui 8: opt ore de lucru, opt ore de administrație și opt ore de odihnă. Şi, atunci, organismul se poate reface și „bijuteria” funcționează în condiții foarte bune”, spune Vlad Ciurea.