Cel mai mare proiect de dezvoltare urbană prinde contur în Sectorul 5. FOTO şi VIDEO

Primăria Sectorului 5 se pregătește să pună în aplicare cel mai mare proiect de dezvoltare urbană din Europa Centrală și de Est din ultimii 30 de ani. 
Filip Stan
01 nov. 2019, 16:22
Cel mai mare proiect de dezvoltare urbană prinde contur în Sectorul 5. FOTO şi VIDEO

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a vorbit, la Conferința „SECTORUL 5 – Exemplu de dezvoltare durabilă”, despre reducerea traficului prin centrul Bucureștiului și realizarea unor noi căi de intrare în oraș. 

”Un lucru foarte important și coloana vertebrală a acestui proiect este, de asemenea, prima parte a inelului median de circulație a Bucureștiului, care va face legătura dintre strada Brașov, până la Alexandriei. În prezent, dacă vii dinspre Alexandria sau dinspre Giurgiu, trebuie să ocolești prin centru pentru a merge spre Pitești. După ce noi vom face acești 2,4 km de drum, circulația prin centrul orașului se va reduce considerabil. Apoi urmează partea a doua de închidere a inelului median, între Alexandriei și strada Luică. Acolo avem nevoie și de sprijinul Municipalității și al Guvernului pentru că sunt multe proprietăți private care trebuie expropriate și acolo, din păcate, finanțarea depășește capacitățile Sectorului 5. Cu siguranță fiind vorba despre un proiect național și anume închiderea inelului median de circulație al Capitalei cu siguranță vom beneficia de sprijinul Guvernului.”

Tatiana Proskuryakova, reprezentanta Băncii Mondiale, a declarat că banii nu trebuie să fie o problemă pentru proiectele de investiţii din România şi din zonă, deoarece pot fi folosiţi atât bani europeni, cât şi bani din finanţări externe. 

„Munca noastră cu sectorul 5 a fost foarte importantă pentru noi. O parte crucială pentru strategia noastră trebuie să se concentreze pe viaţa oamenilor care lucrează în municipalităţi. Nici un proiect nu funcţionează fără o echipă dedicată şi competentă la conducere. Lucrăm deja de peste un an de zile şi sunt convinsă că vom întări această echipă. Finanţarea trebuie să vină atât în privat cât şi în sectorul public. Sunt multe investiţii care trebuie făcute în sectorul 5, pentru a dezvolta esenţa pe care o deţine.

Există două investiţii extraordinare în România, în zona Antiaeriană şi la Măgurele, ambele în zona sectorului 5. Pentru a porni aceste investiţii, trebuie să existe un plan foarte bun, care cred că deja există, dar şi investiţii publice cruciale. La nivel de conectivitate, digitalizare, dar şi la calitatea vieţii, spitale, şcoli. Oamenii trebuie să simtă că Sectorul 5 este locul în care trebuie să locuiască, iar acest sector trebuie să fie atractiv atât pentru companii. Am văzut şi prezentarea excelentă a doamnei ministru Mânzatu. România are acces major la surse de finanţare minunate, cum ar fi cele europene, dar este şi o destinaţie pentru finanţări externe. Banii nu trebuie să fie o problemă. Banca Mondială este pregătită să finanţeze proiecte în România. Nimic nu este imposibil de aici încolo”, a spus Tatiana Proskuryakova, managerul de ţară pentru România şi Ungaria din partea Băncii Mondiale. 

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
Playtech.ro
Scărlătescu a răbufnit după declaraţia Doinei Teodoru despre despărţire! Nu s-a putut abţine şi...
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Aberația din legea RCA. Ce pățești când îți cumperi mașină
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Peste 20 de persoane au murit în urma unui incendiu la un azil de bătrâni, în China
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o legendă. A fost unul dintre cei mai iubiți români. Nu-l vom uita niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Un nou proces pentru reluarea turului doi al alegerilor prezidențiale a ajuns pe masa ICCJ. Prima decizie a judecătorilor
MediaFlux
Alerte meteo ANM cod galben și cod portocaliu în toată țara. Vreme deosebit de rece, vânt, brumă şi îngheţ la sol
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu