Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România s-a deschis la Praid

Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România a fost inaugurat sâmbătă, la Praid, investiţia de 1,5 milioane de euro fiind realizată integral din fondurile proprii ale Societăţii Naţionale a Sării.
Alina Costache
28 iun. 2014, 10:45
Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România s-a deschis la Praid

Şeful Serviciului Turism de la Salina Praid, Ilie Colorian, a declarat că incinta ştrandului are o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi, din care luciu de apă este de 1.942 de metri pătraţi, informează Agerpres.

Copiii au la dispoziţie două bazine, cu adâncime cuprinsă între 60 cm şi 1,20 m, după care urmează o zonă de trecere pe sub un podeţ, de un metru adâncime şi se intră apoi în bazinul pentru adulţi, care are o adâncime a apei cuprinsă între 1,20 – 1,60 m, acestea fiind interconectate.

Citeşte şi BIANCA RUS a gafat urât de tot LA PISCINĂ. „Care e problema ca mi-au ieşit sânii? Sunt ai mei” FOTO

Potrivit lui Ilie Colorian, este vorba de cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, cu o concentraţie foarte mare a sării, de 220 miligrame pe litru, apa fiind indicată pentru tratarea afecţiunilor reumatice.

Lucrările efective de construcţie au început în luna aprilie 2013 şi s-au finalizat la 1 iunie 2014, valoarea investiţiei fiind de 1,5 milioane de euro, cea mai mare făcută vreodată în domeniul turismului de Societatea Naţională a Sării.

Citeşte şi Bea apă sărată dimineaţa ca să-ţi detoxifiezi colonul

„Avem 300 de locuri pe şezlonguri care sunt deja amplasate pe zonele de plajă, restaurant cu autoservire, două baruri exterioare, unul la parter, unul la primul nivel, şi un bar în piscină. Zonă de plajă amplasată pe parter şi pe etaj. Capacitatea totală este de 520 de locuri. Avem 40 de angajaţi, ştrandul dispunând de salvamari şi de personal medical”, a explicat şeful Serviciului de Turism al Salinei Praid.

Sâmbătă, înainte de inaugurarea oficială, intrarea la ştrand a fost liberă pentru toţi cei care au dorit să se relaxeze, aproximativ 300 de persoane fiind prezente în incintă.

„Urmărim de câteva săptămâni pe Internet ca să vedem când se deschide ştrandul şi astăzi am venit, vă spun, sincer, din curiozitate. E foarte frumos, ne place, apa este mult mai sărată decât în alte locuri din ţară şi sigur mai venim aici”, a spus o familie de turişti din Piatra Neamţ.

Ştrandul cu apă sărată de la Praid face parte dintr-un program mai amplu al salinei din localitate privind dezvoltarea turismului.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a spus că există deja un studiu de fezabilitate pentru construirea unui hotel de patru stele, dar se doreşte şi amenajarea unei zone de camping şi separarea, în subteran, a zonei de distracţie de cea destinată bolnavilor care vin pentru tratarea diferitelor probleme respiratorii.

Seprodi Zoltan susţine, însă, că pentru realizarea acestor obiective este nevoie şi de voinţă politică.

„Pentru asta este nevoie de voinţă politică, fiindcă nu trebuie să uităm că 51% aparţinem statului şi bineînţeles ei ne pot sprijini, pot avea încredere în studiile de fezabilitate pe care le-am făcut şi trebuie susţinute asemenea investiţii. Doar hotelul ar costa în jur de 15 milioane de euro. Aici, Consiliul de Administraţie mi-a pus două condiţii majore, să intre şi un privat în afacere (…) şi să obţinem şi fonduri europene. Deci, trebuie întărită colaborarea şi în domeniu privat”, a conchis Seprodi Zoltan.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană. În comuna Praid se află şi „Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
Playtech.ro
Cum obții adeverința de stagiu de cotizare la pensie. Documentele necesare la Casa Națională de Pensii Publice pentru recalculare
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Stațiunea-minune din România, unde se tratau conții maghiari. Abandonată de comuniști, a fost resuscitată de un tânăr român
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Elevii s-au întors la cursuri! Când începe următoarea vacanță din anul școlar 2024 - 2025
Cancan.ro
România, lovită de un nou vortex polar! Ciclonul siberian a adus deja ninsori viscolite în mai multe zone
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente sau case. Taxa pe care trebuie să o plătească
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Diana a murit într-un cumplit accident, lăsându-și fiul orfan de mamă. Ce a postat înainte pe rețelele de socializare sună ca o premoniție sumbră: “Eu sunt singura…”
MediaFlux
Taxele care se majorează de la 1 mai. Românii obligați să le plătească
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre