Paul Mason, Marea Britanie, în vârstă de 60 de ani, cântărea în urmă cu 10 ani 450 de kilograme, devenind astfel cel mai obez bărbat din lume de la vremea respectivă.
În urma unei operații de micșorare a stomacului, bărbatul a reușit să slăbească și să ajungă la o greutate de 120 de kilograme. Băbatul a făcut ulterior și o operație de îndepărtare a pielii în exces, rezultate în urma pierderii masive în greutate.
Viața lui Mason părea a dobândi un mult dorit echilibru, bărbatul a întâlnit-o pe americanca Rebecca Mountain pe rețelele de socializare, iar în scurt timp cei doi au devenit parteneri de viață.
Perechea s-a mutat în SUA, dar relația dintre ei s-a destrămat, iar Paul a revenit în Marea Britanie, unde a revenit în singurătatea locuinței sale.
Studiu Eurostat: Mai bine de jumătate din populația UE e obeză și needucată
Paul a început să dea semne că stilul lui de viață se îndreaptă din nou într-o direcție haotică, încă din perioada când se afla în SUA, iar bărbatul se îndopa cu mâncare nesănătoasă, de tip fast-food, precum pizza sau hamburgeri.
În 2019, la întoarcerea din SUA, Paul deja se îngrășase și ajunsese de la 120 de kilograme la 370. Bărbatul a fost invitat în platoul unei emisiuni, unde a făcut câteva declarații halucinante. Bărbatul declara că mâncarea este mai bună decât sexul, afirmație ce trăda semnele unei tulburări alimentare grave, numite mâncat compulsiv.
Paul spunea că are nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, pentru a-și înlocui tijele de la genunchi, pentru a repara cele opt rupturi de stomac și pentru a-și ajusta bypass-ul.
De asemenea, bărbatul avea nevoie de medicație continuă, transfuzii lunare de fier, ședințe de consiliere și ajutoare pentru mobilitate.
Un alt motiv pentru care Paul Mason a fost nevoit să se întoarcă din Statele Unite a fost faptul că aisgurarea de sănătatea din SUA nu-i acoperea tot tratamentul post-operatoriu.
Din cauza pandemiei, Paul, acum în vârstă de 60 de ani și cântărind 250 de kilograme, nu a reușit să aibă parte de tratamentul necesar. Mai mult el spune că acum și-a pierdut o bună parte din mobilitate din cauza artritei cronice și își petrece timpul într-un scaun cu rotile.
Situația l-a copleșit și în urmă cu șase luni, când bărbatul a luat o supradoză, dar a fost salvat de paramedici care au fost nevoiți să-l scoată din locuință într-un cărucior pentru marfă, din cauză că liftul era stricat.
„Eram singur, nu aveam pe nimeni, nu mă mai puteam deplasa, nimeni nu mă ajuta, nu se întâmpla nimic, mă vedeam alunecând în întuneric, așa că a fost un strigăt de ajutor”, e declarat bărbatul.
Acum Paul Mason locuiește singur într-o locuință socială, finanțată de contribuabilii din Plymouth, unde are acces la îngrijire non-stop. Paul spune că cel mai groaznic moment din timpul pandemiei a fost acela când paramedicii l-au scos din apartament într-un cărucior.
„Pandemia, la început, nu a fost atât de rea, pentru că sunt obișnuit să trăiesc într-un fel de izolare și fusesem bine îngrijit până la acel moment de infirmieri care venea acasă, dar întârzierile la tot ce aveam nevoie m-au făcut să regresez. Urăsc să trăiesc așa cum sunt, dar sper că lucrurile se vor îmbunătăți în noul an, când voi avea acces la mai multe tratamente.” a declarat Mason.
Paul, care crede că problemele sale provin din faptul că a fost abuzat de un membru al familiei în copilărie, crede că terapia va fi cheia succesului său de acum înainte, relatează Mirror.ro.