De asemenea, RoboDent poate fi folosit nu doar ca simulator pentru medicii în formare ci şi în implantologie şi în intervenţiile chirurgicale stomatologice care necesită o precizie crescută, conducând astfel la o reducere a ratei de malpraxis în acest domeniu de excelenţă al medicinei dentare, scrie Agerpres.
Specialiştii susţin că performanţele acestui robot sunt echivalente cu aparatura de ultimă generaţie din domeniul neurochirurgiei. Astfel, RoboDent permite o navigaţie perfectă şi îl anunţă pe medic atunci când face o mişcare greşită.
RoboDent costă aproximativ 70.000 de euro şi a fost achiziţionat în cadrul proiectului european ‘Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală’, condus de managerul de proiect prof. univ. dr. Norina Consuela Forna şi derulat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Gr. T. Popa’ din Iaşi.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.