ALEGERI LOCALE 2016: Popularitatea lui Eugen Tomac se poate explica prin faptul că acesta este foarte activ pe Facebook. Numai în ultimele zile, politicianul are zeci de postări pe reţeaua de socializare, însoţite de diverse filmuleţe şi poze alături de electoratul sectorului 1. Nici atacurile la contracandidaţii săi nu lipsesc de pe pagina sa de Facebook, acesta profitând de orice prilej pentru a scoate în evidenţa greşelile sau neajunsurile celorlaţi. Pentru a fi în asentiment cu alegătorii Sectorului unde candidează, Tomac a îmbrăcat chiar şi vesta reflectorizantă şi a vizitat şantierul stației de metrou Străulești Lac.
Pe locul 2 în topul popularităţii pe reţeaua de socializare se află deputatul PNL Alexandru Nazare, cu 23, 266 de fani. Nici acesta nu se lasă mai prejos şi postează zilnic pe pagina sa de Facebook. De la promisiuni electorale până la anunţarea fanilor de prezenţa sa în diferite emisiuni televizate, de la bifarea oricărui eveniment de-al partidului până la participarea la maratone sau diverse competiţii, Nazare nu pierde nicio oportunitate de a se întâlni, virtual sau în viaţa reală, cu alegătorii Sectorului 1.
La mare distanţă de primii doi clasaţi se află Brigitte Marie Clotilde Armand din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul cu 7,261 de like-uri, Laura Chiriac din partea ALDE cu 3,856 like-uri şi Daniel Tudorache din partea PSD+UNPR cu 2,075 de like-uri. Cei trei candidaţi sunt activi pe paginile lor de Facebook, dar nu reuşesc să-i ajungă din urmă pe contracandidaţii aflaţi pe primele două locuri în topul popularităţii.
Codaşul acestui clasament este Laurenţiu Piticaş din partea Partidului România Unită cu doar 859 de like-uri pe pagina sa de Facebook. Acesta nu pare prea preocupat să îşi atragă fani pe Facebook, motiv pentru care are şi perioade de câteva săptămâni în care nu a postat aboslut nimic pe reţeaua de socializare.
De menţionat că Ionuţ Chermenschi – PER, Dorina Petroşel – PSR, Maria Chirtoacă – PDS şi Gheorghe Pădure – independent nu au pagină de persoană publică pe reţeaua de socializare.
Potrivit Facebrands (Serviciul de Monitorizare a paginilor de facebook din România), la secţiunea Politică erau la începutul lunii mai 546 de pagini, dublu faţă de anul 2013 când erau doar 225 de pagini.
În România, sunt 8.500.000 de utilizatori ai reţelei Facebook.