Mihaela Bilic este unul dintre cei mai urmăriți medici nutriționiști din România și împărtășește cu fanii multe trucuri ce țin de o alimentație sănătoasă.
Dacă vrei să mănânci ceva dulce și sănătos, nutriționista are recomandarea perfectă și anume, iaurtul cu fructe. Mihaela Bilic le-a arătat fanilor cum a preparat iaurt cu fructe acasă. Tot ce a făcut a fost să lase câteva prune uscate în iaurt timp de trei zile.
”Care este ce mai bună variantă de iaurt cu fructe? Aia pe care o faci tu, din iaurt și fructe. Montăm prunele cu iaurt în felul următor: un strat de iaurt, niște prune, iaurt, iar niște prune și apoi iar un strat de iaurt. Are combinația aceasta dintre acrișor și dulce. O să vedeți”, a spus nutriționista pe rețelele sociale.
După ce au trecut cele trei zile, rezultatul a surprins-o pe Mihaela Bilic. Prunele s-au umflat, iar tot iaurtul a luat culoare de la fructe. Potrivit nutriționistei, iaurtul a fost dulce, însă, nu într-un mod exagerat.
Iaurtul cu prune pregătit acasă este un adevărat deliciu. Acesta potolește pofta de dulce și este un desert sănătos, pe care îl poți prepara fără prea multe bătăi de cap. Dincolo de faptul că este delicios, este și un remediu împotriva constipației.
Mihaela Bilic a dezvăluit secretul care te menține tânăr mai mult timp. Știați că vârsta cronologică poate să fie diferită de vârsta biologică? Cu toții ne dorim să arătăm mai tineri, doar că în practică organismul este mai obosit și mai surmenat decât arată anii din buletin.
„Alimentația joacă un rol important când vine vorba de impactul pe care îl are trecerea anilor asupra corpului. Un studiu apărut în Nature Aging arată că uleiul de pește bogat în acizi grași omega 3 întârzie îmbătrânirea biologică!
777 de persoane cu vârsta peste 70 de ani au participat la acest studiu timp de 3 ani. S-au utilizat markeri epigenetici pentru a fi calculată vârsta biologică și s-a analizat îmbătrânirea la nivel celular.
Se știe că apar schimbări în anatomia și funcționarea celulelor din organism datorată radicalilor liberi și factorilor nocivi din mediul intern și extern, dar și modificări genetice inevitabile produse de trecerea timpului. Funcționarea organelor și sistemelor se strică odată cu vârsta, iar regenerarea celulara își pierde din eficiență”, a spus Mihaela Bilic.