Marius Csampar a făcut o nouă cerere de liberare condiționată. Cel cunoscut drept „vânătorul de oameni” este la a treia analiză a comisiei, fiind recompensat de 20 ori cu suplimentarea drepturilor și de 16 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate anterior. A participat la programe educative și a obținut 139 de zile-câștig ca urmare a muncii prestate.
Toate acestea nu l-au ajutat însă deloc pe Marius Csampar, iar instanța a respins contestația ca nefondată, menținând sentința penală atacată ca fiind legală și temeinică, din următoarele motive: condamnatul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare având în vedere participarea redusă la activitățile socio-educative, gravitatea pedepsei ce a fost aplicată în raport cu gravitatea infracțiunii săvârșite, fiind vorba de omor deosebit de grav.
Magistrații menționează că persoana condamnată este recidivistă, anterior fiind condamnat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.
Între 1994 și 1997, Marius Csampar a ucis şase persoane şi avea doar 22 de ani când a fost condamnat la închisoare pe viață. A comis prima crimă la 16 ani. În doar patru ani avea să ucidă nu mai puțin de șase persoane. A acționat, de fiecare dată, de unul singur, când avea de gând să omoare. Este bănuit și de alte cazuri rămase cu autor necunoscut. De când se află după gratii, de 21 de ani, a fost vizitat o singură dată, de unul dintre frați.