Cele 6 lucruri pe care trebuie să le ştii când te prezinţi la orice interviu de angajare. Atunci când aplici pentru un post trebuie să ştii care sunt obiectivele angajatorului, ce caută, care sunt provocarile cu care se confruntă pe piaţă, cât de puternică e concurenţa şi de ce fel de angajaţi are nevoie ca să-şi atingă obiectivele.
Atunci când te pregăteşti pentru un interviu de angajare nu ajuge să ai doar un CV impresionant şi un discurs convingător. Trebuie să ştii şi cine este omul din faţa ta, dar şi compania pe care o reprezintă. Iată 6 lucruri pe care trebuie să le stăpâneşti înainte sa te prezinti la orice interviu de angajare, prezentate de wall-street.ro:
1. Ce calităţi şi valori apreciazp cel mai mult viitorul angajator. Trebuie să observi din stilul în care compania îşi formulează cerinţele ce aşteaptă de la un posibil viitor angajat. Odată identificate, aceste valori trebuie să fie scoase în faţă şi în forma în care te prezinţi la interviu!
2. Discutia despre bani nu este doar despre salariul tău. Nimeni nu doreşte ca angajatorul să înceapă o negociere cu tine a salariului în care va vorbi despre suma brută, şi nu netă. Acesta este momentil pe care trebuie să ştii să-l gestionezi, iar pentru asta ai nevoie de un simplu calculator de salarii în care sa analizezi exact care sunt taxele la zi care trebuie plătite din salariul brut!
3. Cine sunt oamenii-cheie din companie. Aproape toţi angajatorii au pagini de Facebook, site-uri oficiale sau conturi pe LinkedIn, astfel că o simplă documentare te poate ajuta să-ţi dai seama cine sunt cei mai importanţi oameni din companie, pentru a afla informaţii despre istoricul şi experienţa lor in domeniu.
4. Care sunt ultimele informaţii despre angajatorul tău. Departamentele de PR ale firmelor, mai ales ale celor mari, fac orice pentru ca activitatea firmei să fie cât mai cunoscută. Din acest motiv, este indicat să citeşti tot ce găseşti despre firmă pentru a descoperi informaţii utile, mai ales legate de obiectivele pe care compania şi le asumă public.
Tichete de masă şi abonament la sală, cele mai dorite beneficii extrasalariale în România
5. Cultura, valorile şi misiunea companiei. Un studiu realizat de Millennial Branding arată că 43% dintre departamentele de HR consideră că apropierea culturala a valorilor între firmă şi un candidat reprezintă cea mai importantă calitate pentru obţinerea unui job. Astfel, trebuie să citeşti cu atenţie anunţurile de angajare şi site-urile oficiale, unde sunt precizate clar valorile şi misiunea companiei.
6. Clienţii, produsele şi serviciile. Înainte de a ajunge la interviu este obligatoriu să ştii cât mai multe despre compania pentru care vrei să lucrezi. Pentru asta trebuie să te documentezi în privinţa clienţilor cu care lucrează, a produselor pe care le lansează sau a serviciilor pe care le oferă partenerilor. Doar aşa poţi veni cu idei privind o posibilă îmbunătăţire a acestora!