În Constanța este percepută o taxă de liniște care poate să ajungă până la 2.000 de lei, în funcție de suprafața pe care o ocupă compania. Banii sunt folosiţi pentru plata gardienilor publici.
Tot în Constanţa, primăria a introdus şi taxa pe vehicule lente. Astfel, proprietarii de vehicule lente trebuie să plătească suma de 40 de lei pe an. Mai mult, constănţenii care deţin locuri de cazare în Staţiunea Mamaia trebuie să plătească o taxă pentru irigaţia spaţiilor verzi din staţiune. Cuantumul taxei este de 31 lei/loc de cazare/an sau 31 lei/fiecare 15 m2 sau fracţiune/an.
Citeşte şi Situaţii INCREDIBILE la FISC. Sute de români puşi să plătească TAXE mai mari decât veniturile
Consiliul Local Bacău a instituit o taxă pe sanţ, plătită de firmele de construcţii. Astfel, cei care realizează lucrări de săpare a şanţurilor trebuie să plătească o taxă de până la 2 lei pe metru/zi.
Craiovenii sunt obligaţi de autorităţile locale să plătească 51 de bani pe metrul cub de apă de ploaie. O taxă similară se plăteşte şi în Alba Iulia. Reprezentanţii primăriei justifică această taxă prin faptul că orice cantitate de apă care trece printr-un sistem de canalizare şi epurare naşte costuri.
Ieşenii care se căsătoresc sau îşi înmatriculează maşina trebuie să facă dovada plantării unui pom achiziţionat de la primărie sau trebuie să plăteasca „taxă de pom”. Copacul trebuie plantat ȋn zone stabilite de autoritatea locală, mirii fiind asistați de un angajat al spațiilor verzi. Pomul plantat trebuie fotografiat, iar pe baza pozei se eliberează un certificat și abia apoi căsătoria sau ȋnmatricularea mașinii sunt posibile.
Citeşte şi Unde puteţi plăti TAXELE şi IMPOZITELE pe 2015 şi cum să beneficiaţi de reducerea de 10%
În oraşul Plopeni, județul Prahova, firmele plătesc către primărie o taxă de 200 de lei pentru stabilirea orarului în care își desfășoară activitatea.
În Timișoara, firmele care oferă servicii pirotehnice plătesc anual către autorităţile locale o taxă de 300 lei pentru fiecare minut de spectacol cu artificii. Autorităţile locale spun că cetăţenii ar fi deranjaţi de artificii.
În Argeș, oamenii plătesc o taxă de 20 lei pentru a fi lăsaţi să filmeze şi să facă poze în incinta Primăriei la oficierea căsătoriilor.
În Galați, căsătoria înainte de ora 19 se taxează cu 72 de lei, iar după această oră, taxa crește până la 100 de lei. O taxă asemănătoare au instituit şi autorităţile din Sibiu.
În mediul rural, există un timbru pentru cal, o taxă care trebuie plătită anual pentru cei care deţin cai în gospodărie. Şi tot proprietarii de animale trebuie să plătească o taxă pentru calitatea nutreţului.
Citeşte şi Contribuabilii din sectorul 4 care-şi plătesc taxele şi impozitele online pot câştiga o TABLETĂ