Cele mai aşteptate concerte, festivaluri muzicale şi albume ale anului 2022. ABBA, Janet Jackson revin în forţă, Glastonbury se organizează din nou, după 2 ani de pauză

După doi ani în care industria muzicală a fost puternic afectată de restricţii, timp în care artiştii s-au concentrat pe crearea de noi materiale, anul 2022 se anunţă a fi unul spectaculos, pe lângă revenirea marilor festivaluri fiind aşteptate şi câteva reveniri de efect ale unor artişti consacraţi.
Filip Stan
01 ian. 2022, 22:30
Cele mai aşteptate concerte, festivaluri muzicale şi albume ale anului 2022. ABBA, Janet Jackson revin în forţă, Glastonbury se organizează din nou, după 2 ani de pauză

Multe formaţii şi artişti au aşteptat sfârşitul pandemiei pentru a lansa noile materiale compuse prin organizarea de turnee sau participări la circuitul marilor festivaluri, astfel că anul 2022 se anunţă unul foarte bogat şi variat din punct de vedere artistic.

Seria de concerte inovatoare ABBA

Pe 27 mai vor începe la Londra concertele inovatoare Voyage ale trupei Abba, care vor avea loc de șapte ori pe săptămână, inclusiv la matineu, până la sfârșitul anului.

Cei patru membri ai trupei, acum în vârstă de 70 de ani, nu vor fi prezenți, în schimb vor apărea sub forma unor avataruri virtuale (cu siguranță nu holograme, potrivit reprezentanţilor trupei) care vor reprezenta grupul așa cum era în 1977, interpretând hituri precum Mamma Mia și Dancing Queen.

Janet Jackson revine în lumina reflectoarelor, la 18 ani de la scandalul care i-a distrus cariera

Cariera lui Janet Jackson a avut de suferit în mod spectaculos în 2004, când un sân i-a fost expus în timpul momentului culminant al show-ului din pauza Super Bowl.

Televizat timp de doar 0,56 secunde, incidentul a dus la includerea lui Jackson pe lista neagră, iar rețeaua de televiziune CBS a fost amendată cu 550.000 de dolari (409.000 de lire sterline) pentru indecență.

Amenda a fost în cele din urmă anulată, dar locul lui Jackson în firmamentul pop a fost revocat. Ea a pierdut contracte de înregistrări, roluri în filme și difuzări la radio, în timp ce Justin Timberlake, cel care i-a smuls corsetul, nu a suferit nicio consecinţă.

Optsprezece ani mai târziu, lucrurile încep să se schimbe. Un documentar american despre scandalul de la Super Bowl, difuzat în noiembrie, a susținut în mod convingător că misoginismul și rasismul au jucat un rol important în căderea ei. Ar trebui să aflăm mai multe anul viitor, odată cu lansarea unui al doilea documentar, în două părți, al cărui autor este însăși artista. Cu ore de imagini personale inedite, acesta promite să ofere detalii despre familia și carierei vedetei și va fi urmat de un nou album, Black Diamond.

Robbie Williams devine personaj de film

Un film bazat pe cariera lui Robbie Williams, Better Man, urmează să înceapă filmările în Australia în primăvara anului viitor. Scris și regizat de Michael Gracey, creatorul peliculei The Greatest Showman, filmul promite o privire „fantastică” asupra vieții și carierei starului.

Fosta trupă a lui Robbie, Take That, va avea şi ea parte de un film biografic. Bazat pe spectacolul de teatru The Band, filmările ar fi trebuit să înceapă în 2020, cu Rosamund Pike și Cush Jumbo în distribuție, dar proiectul a fost întrerupt de pandemie. Coregraful Drew McOnie a anunțat pe Twitter că proiectul a revenit în pre-producție în octombrie.

Citeşte şi: Confruntarea greilor, Dwayne „The Rock” Johnson îl acuză pe Vin Diesel de manipulare. „Nu amesteca în asta copiii şi moartea lui Paul Walker”

Filme biografice despre Whitney Houston, Elvis Presley şi Bee Gees

La zece ani de la moartea sa tragică, un film despre viața lui Whitney Houston urmează să fie lansat în decembrie anul viitor. Actrița britanică Naomi Ackie o va interpreta pe cântăreață.

„Îmi dă fiori pe șira spinării cât de mult înseamnă ea pentru mine, pentru lume, pentru femeile de culoare, pentru femeile afro-americane”, a declarat ea.

Printre alte filme axate pe cariera muzicală a unor mari artişti aflate în lucru se numără filmul biografic Elvis, al lui Baz Luhrmann, și un proiect despre Bee Gees regizat de Sir Kenneth Branagh.

Adele şi Katy Perry în Las Vegas

În loc să pornească într-un turneu mondial pentru a-și susține cel de-al patrulea album de succes, 30, Adele va cânta la Colosseum din cazinoul Caesar’s Palace în fiecare vineri și sâmbătă, între 21 ianuarie și 16 aprilie.

Spectacolele vor fi mai intime (și mai costisitoare) decât turneul ei anterior de 120 de concerte pe stadioane. Biletele sunt deja epuizate – la fel ca și abonamentele pentru concertele din Hyde Park din iulie anul viitor. La momentul redactării acestui articol, acestea sunt singurele evenimente pe care artista le are planificate pentru 2022.

Și nu este singura vedetă care va ajunge în orașul păcatului în 2022, fiind urmată de Katy Perry care va cânta la Resorts World Las Vegas.

Revin marile festivaluri, în frunte cu Glastonbury

După doi ani de spectacole anulate, aproape toți artiștii de seamă au un turneu planificat pentru următoarele 2022, chiar dacă varianta Omicron încă dă emoţii mari organizatorilor de festivaluri. Billie Eilish, Coldplay, Dua Lipa, Elton John, Stormzy, Alicia Keys, Lady Gaga, Harry Styles și Olivia Rodrigo sunt printre cei ce se pregătesc de turneu.

După doi ani de inactivitate, Glastonbury își va deschide din nou porțile în iunie, cu Billie Eilish și Diana Ross deja confirmate pe afiș.

Cele mai aşteptate albume ale lui 2022

The Weeknd – The Dawn
Years & Years – Night Call
Sinead O’Connor – No Veteran Dies Alone (Niciun veteran nu moare singur)
Charli XCX – Crash
M.I.A. – Mata
Elvis Costello – The Boy Named If
Travis Scott – Utopia
Bastille – Give Me The Future
Mitski – Laurel Hell
Tears For Fears – The Tipping Point
Saweetie – Pretty Bitch Music
Jack White – Fear Of The Dawn
Swedish House Mafia – Paradise Again
Liam Gallagher – C’mon You Know
Wet Leg – Wet Leg

În studio se mai află Kendrick Lamar, Dua Lipa, Cardi B, Roddy Ricch, The Cure, Kylie Minogue, Kaiser Chiefs și Rihanna, iar Björk a lucrat din greu la un album.

Citeşte şi: Horia Moculescu se confruntă cu probleme de sănătate! Compozitorul a ajuns la spital, după ce i-a scăzut saturaţia de oxigen

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Atenție! Apare un nou CNP
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!