Cele mai BIZARE competiţii din lume: De la campionatul de trimis SMS-uri la cursele cu melci FOTO

Pentru atletism există medaliile de aur la Jocurile Olimpice, statuile Oscar și Felix sunt pentru filme, o mulțime de premii se dau pentru muzică, premiile Emmy se acordă pentru televiziune şi lista poate continua. Dar există unele campionate mai puțin cunoscute, la care nici măcar nu te-ai fi gândit că există campioni. Această listă prezintă cele mai bizare campionate din lume, de la campionatul de cărat nevasta la campionatul de împins roata de brânză.
Romania TV
21 oct. 2012, 04:59
Cele mai BIZARE competiţii din lume: De la campionatul de trimis SMS-uri la cursele cu melci FOTO

Campionatul mondial de barbă și mustață

Campionat bărbi

Campionatul este exact ceea ce spune numele: cel mai „frumos” păr facial câștigă premiul. Sunt echipe din întreaga lume care concurează pentru acest trofeu prestigios și 5.000 dolari premiu în bani. În 2009, echipa din Statele Unite a detronat Germania, care au dominat acest concurs de la înfiinţarea sa, potrivit listsoplenty.com.

Campionatul de cărat nevasta

Campionat carat nevasta

Campionatul de cărat nevasta are loc  în fiecare an în provincia finlandeză a Sonkajarvi, dar evenimente similare au loc în mai multe oraşe din lume. Premisa este că un bărbat trebuie să-şi care soția într-o cursă cu obstacole, el fiind depunctat de fiecare data când o lasă jos.

În 2012, Taisto Miettinen și Kristina Haapanen, care au călătorit tocmai din Helsinki, Finlanda, în Maine, SUA, au câştigat Campionatele de cărat nevasta. Cuplul a terminat cu un timp record de 52.58 secunde pe un traseu care include obstacole, capcane în nisip și o groapă cu apă.

Câștigătorii primesc greutatea femeii în bere și de cinci ori greutatea ei în numerar.

Campionatul de Piatră, hârtie, foarfecă (Rock, Paper, Scissors)

Campionat RPS

Un sport internaţional cu renume, Piatră, hârtie, foarfecă are o istorie extrem de bogată. Piatră, hârtie, foarfecă („Jan-ken-pon” în limba japoneză, „Rochambeau” în limba franceză, „Shnik Shnak Shnuk” (Germania), „Ching Chong Chow” (Africa de Sud), „Farggling” (SUA) şi „Scissors Paper Stone” (Marea Britanie), este o metodă de tragere la sorți, în care se folosc gesturi făcute cu mâna pentru a decide cine a câștigat, similar cu „Cap sau pajură” sau „Cine trage paiul mai scurt”. Campionatele Mondiale de Piatră, hârtie, foarfecă atrag peste 1.000 de concurenți din jurul lumii pentru a concura pentru titlul.

Campionatul de trimis SMS-uri

Campionat SMS

Acesta este un campionat care premiază cele mai rapide degete din lume, care scriu pe telefon cele mai rapide mesaje text. În 2009, o fată de 15 ani a câștigat Campionatul Naţional din SUA. În 2012, Austin Weirschke, în vârstă de 17 ani, a câştigat pentru a doua oară consecutiv campionatul şi a primit un cec în valoare de 50.000 de dolari. Adversarii s-au întrecut în probe ca scrierea de SMS-uri fără să vadă, cu ochii legaţi, trimiterea mesajelor cu mâinile la spate sau Text Blitz.

Campionatul de împins brânză la vale

Campionat impins branza

Campionatul anual de împins roţi de brânză la vale are o tradiție de 200 de ani în Gloucestershire, Marea Britanie. El este descris de fanii englezi ca „un eveniment haotic, splendid, dar foarte periculos și riscant. Evenimentul din 2012 a avut loc pe 4 iunie la Coopers Hill, Brockworth. Evenimentul a găzduit peste 2.000 de persoane. Chris Anderson şi Craig Farley, ambii din Brockworth, au câştigat cele mai importante concursuri din campionatul din 2012 şi au primit ca premiu…două role imense de brânză.

Campionatul de wrestling cu degetele de la picioare

Campionat wrestling

Deși nu este la fel de dur ca kickboxing-ul sau ca full contact-ul, wrestling-ul cu degetele de la picioare este o confruntare extrem de fizică. Pentru a lupta, concurenții îşi prindul unul altuia degetele de la picioare, apăsă tălpile picioarelor una de alta și imobilizează piciorul adversarului lor la sol. Puteți face entorsa la glezna sau puteţi chiar să vă rupeţi un deget de la picior în această competiţie „nemiloasă”.  Deşi sportul datează de prin anii 1970, primul campionat mondial a fost organizat în 1994.

Curse cu melci

Curse cu melci

Cursele cu melci sunt probabil doar pentru cei mai răbdători oameni din lume. Înainte de a plasa melcii pe pistă, ei sunt marcaţi cu un autocolant cu un număr. Recordul mondial la cursele cu melci este de 2 minute pe o pistă de 33 de centimetri, stabilit în 1995 de un melc pe nume Archie. Numai melcii de grădină pot participa la această competiţie.

Campionatul de Gurning

Campionat Gurning

Probabil cel mai ciudat campionat dintre toate, campionatul de gurning, din Marea Britanie, este competiţia în care concurenţii trebuie să facă cea mai amuzantă faţă. Asta nu înseamnă că participă oameni cu feţe ciudate, ci oameni normali care se pot strâmba cât mai hilar. Legenda spune că tradiția acestui concurs datează din 1297, de pe vremea regelui Henric al III-a. Campionatul este luat foarte în serios. Un campion recent de Gurning şi-a scos dinţii pentru a avea mai multă „elasticitate”.

SURSĂ FOTO: listsoplenty.com

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Viktor Orban critică Occidentul și prevede un viitor dominat de Asia și Rusia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!