Multe medicamente farmaceutice, în timp ce sunt eficiente și utile uneori, pot fi periculoase, dar există o altă soluție pentru problema dvs. de durere. “Aproape întotdeauna, dacă găsim medicamente care fac acest truc, găsim o plantă care face același truc – și o face mai sigur”, remarcă botanistul James A. Duke, dr., autor al Ghidului de Farmacie Verde pentru Alimente Vindecătoare.
Înainte de a face orice altceva, totuși, trebuie să renunți la mâncarea nesănătoasă care alimentează sistemul nervos al organismului. Dieta modernă occidentală este compusă din alimente foarte rafinate, zaharuri și carbohidrați rafinați, în timp ce lipsite de fructe, legume, cereale integrale, etc, va bloca capacitatea altor remedii non-farmaceutice de a opri durerea.
Iată doar câteva analgezice naturale.
Ghimbir, turmeric şi busuioc. Acest set de ierburi formează un fel de trinitate în medicina ayurvedică. Toate acestea au proprietăți antiinflamatorii. Turmericul conține curcumine care ușurează condițiile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă și psoriazisul.
Gheara diavolului. Aceasta planta este, de fapt, excelenta pentru tratarea numeroaselor conditii de sanatate, printre care se numara probleme hepatice si arsuri cardiace. De asemenea, are efecte anti-inflamatorii și poate reduce durerea din artrită, dureri de cap și disconfort scăzut în spate. Centrul Medical al Universității din Maryland a publicat câteva studii care au avut un mare succes în tratarea osteoartritei cu ghearele diavolului.
Frunzele de mesteacan acționează ca fel ca şi cortizonul, un medicament pe bază de rețetă folosit pentru a trata tulburările endocrine, artrita, lupusul, boala pielii, tulburările autoimune și multe altele. Un compus chimic principal găsit în frunze de mesteacăn este salicilatul de metil, similar cu acidul salicilic utilizat în aspirină. Este anti-spasmodic, analgezic, astringent, antifungic, diuretic, detoxifiant, reduce ridurile și îmbunătățește circulația. De asemenea, promovează secrețiile enzimatice în organism.
Coaja albă de salcie. Ingredientul activ în salcia albă este salicina, pe care organismul o transformă în acid salicilic. Acoperirea acestui copac scade nivelul de prostaglandine al organismului, compuși hormonali, care pot provoca dureri, dureri și inflamații. Mai mult, coaja de salcie albă nu deranjează stomacul sau cauzează sângerări interne ca multe aspirine din farmacie. Întoarceți-vă la această plantă pentru a vă scuti de crampele menstruale, durerile musculare, artrită sau după intervenția chirurgicală la genunchi sau șold deoarece aceasta promovează fluxul sanguin și reduce inflamaţia.