Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate. Cea mai la îndemână metodă de întărire a imunităţii, şi ieftină totodată, este consumul de ceaiuri. Există o listă lungă de plante cu efecte benefice asupra imunităţii.
Pe lângă ceaiuri, se recomandă consumul alimente şi condimente care conţin vitamine şi minerale care activează imunitatea, precum vitaminele A, C şi D, zinc, acizi graşi Omega-3 şi antioxidanţi: usturoi, ceapă, ardei iute, ghimbir, scorţişoară, citrice, afine, rădăcinoase (sfeclă roşie, morcovi, ţelină). În nicio zi nu trebuie să ne lipsească de pe masă două-trei alimente din lista următoare: fasolea şi leguminoasele, fructele de pădure, broccoli, ouăle, peştele gras, iaurtul gras, mierea, legumele cu frunze verzi, carnea slabă.
Ceai verde picant
Acest ceai se prepară din 2 linguriţe de frunze de ceai verde, 4 felii de rădăcină de ghimbir proaspătă, puţin piper Cayenne,
miere (opţional).
O linguriţă cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pot fi zdrobite pentru un gust mai puternic) şi un vârf de cuţit de piper Cayenne se lasă la infuzat, în apă fierbeinte, timp de 10 minute. Apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere sau se bea neîndulcit.
Ceai de ghimbir şi turmeric
Pentru prepararea acestui ceai sunt necesare 1 linguriţă de ghimbir pulbere, 1 linguriţă de turmeric, o lămâie, 500 ml apă.
Pulberea de ghimbir şi turmeric se pun la infuzat în apa fiartă pentru 10-15 minute. Cât timp stă la infuzat, se stoarce lămâia în două căni. După scurgerea celor 10-15 minute, ceaiul se toarnă peste sucul de lămâie.
Ceai de goji, portocale şi cuişoare
Acest ceai se prepară dintr-un pumn de goji, 1-2 linguriţe de ghimbir proaspăt ras, jumătate de lămâie, 6 cuişoare, coji de portocală, miere (opţional).
Ghimbirul, cuişoarele şi cojile de portocale se pun în apa fiartă la infuzat. În recipientul cu infuzia se stoarce jumătate de lămâie, apoi lămâia se introduce întreagă. Se lasă la infuzat 10 minute. După scurgerea timpului, ceaiul se strecoară şi se adaugă fructele de goji şi mierea.