Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi. Rinichii sunt responsabili cu filtrarea toxinelor, cu echilibrarea nivelului electroliţilor din organism şi cu producţia anumitor hormoni menţin sănătatea oaselor şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Pentru menţinerea lor într-o stare optimă de funcţionare, consumă regulat ceaiuri dintre cele enumerate mai jos, în funcţie de problema pe care vrei să o ameliorezi.
1. Ceaiul de ochii şoricelului (Chanca Piedra) are proprietatea de a dizolva pietrele la rinichi. Concret, această licoare magică reduce semnificativ riscul ca substanţele care formează calculii să se unească şi diminuează cantitatea de substanţe care formează pietrele. Substanţele active din planta de Chanca Piedra îşi intră în rol în momentul formării pietrei, alterează structura pietrei şi relaxează uterul, ceea ce facilitează eliminarea pietrei. În cazul în care eşti într-o criză de eliminare a unei pietre, administrează-ţi o doză de ceai concentrat de ochii şoricelului.
2. Ceaiul de turmeric. Acest condiment conţine curcumină, o substanţă cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante, antivirale şi de reducere a colesterolului, scrie alegesanatos.ro. Potrivit unui studiu, turmericul poate trata eficient o boală renală cronică. Un alt studiu a indicat faptul că antioxidanţii din turmeric sunt, de fapt, agenţi chimioterapici împotriva tumorilor renale. Potrivit unei alte cercetări, turmericul poate inhiba dezvoltarea chisturilor, făcându-l astfel un remediu eficient în boala polichistică de rinichi.
Citeste si Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate. Ţin gripa departe şi te apără de alte boli în sezonul rece
3. Ceaiul de cozi de cireşe ameliorează colicile renale şi previne formarea sau dezvoltarea pietrelor la rinichi. Acest ceai este bogat în săruri de potasiu şi flavonoide cu acţiuni diuretice, antiseptice urinare, astrigente, antidiareice şi depurative. În plus, contribuie la funcţionarea normală a aparatului urinar şi previne retenţia hidrică. Ceaiul din cozi de cireşe este indicat în tratamentul sau prevenirea cistitelor, uretritelor şi nefritei (boală inflamatorie a rinichilor).
4. Ceaiul de mătase de porumb este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi, având în compoziţie vitaminele B6, C, E, K, săruri de calciu şi potasiu. Un studiu al oamenilor de ştiinţă coreeni a ajuns la concluzia că ceaiul din mătase de porumb ar putea reduce riscul de dezvoltare a cancerului de prostată sau de rinichi, precum şi cel de infecţii ale vezicii urinare sau de pietre la rinichi. Totuşi, trebuie menţionat că aceste rezultate au fost obţinute în laborator, nu au fost efectuate studii pe oameni.
5. Ceaiul de păpădie. Păpădia este bogată în vitaminele A, B6, C şi K şi minerale precum: fier, calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. De asemenea, păpădia conţine un cocktail bogat de antioxidanţi cu excelente proprietăţi curative. Ceaiul de păpădie are proprietăţi diuretice şi poate contribui la detoxifierea organismului. Datorită proprietăţilor antibacteriene, ceaiul de păpădie ajută la distrugerea microbilor care pot cauza infecţii şi la eliminarea acestora prin urină. Acest ceai este recomandat în infecţiile tractului urinar, dar şi în prevenirea pietrelor la rinichi sau a bolilor renale cronice.