Hreanul
Are un conţinut bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile, ceea ce face din hrean un bun remediu contra tusei. Ajută şi la ameliorarea celorlalte simtome ale gripei şi virozelor respiratorii, fiind un puternic antibiotic natural şi un expectorant bun.
Ceapa
Eficientă în tratarea tusei este şi banala ceapă. Pui la fiert câteva frunze de ceapă, în 200 ml de apă. Când dă ăn clocot, iei de pe foc şi laşi să se răcească. Leacul este recomandat de două ori pe zi, înainte de masă.
Citeşte şi 9 remedii naturale care ar trebui să existe în dulăpiorul cu medicamente
Ridichea neagră
Contra tusei există un leac foarte bun: ridiche neagră şi miere. Ridichea are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator, în timp ce mierea are proprietăţi antibacteriene.
Ridichea neagră este bogată în vitaminele A, B şi C, fiind foarte eficiente în lupta cu răcelile şi gripa,. Conţin şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit. Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi.
Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro