Cele mai bune metode pentru călcâie fine. Tratează eficient calusurile chiar la tine acasă

Călcâiele crăpate și calusurile pot fi tratate la domiciliu cu câteva metode simple recomandate chiar de specialiști. Acestea te vor ajuta să scapi de durerile aferente acestor afecțiuni, iar pielea își va redobândi aspectul sănătos.
Ruxandra Rădulescu
18 nov. 2021, 16:07
Cele mai bune metode pentru călcâie fine. Tratează eficient calusurile chiar la tine acasă
Înmuierea picioarelor în apă caldă

Înainte de a încerca orice altceva, tratați zona calusurilor cu o înmuiere de 20 de minute în apă caldă. După ce ți-ai uscat pielea cu prosopul, vezi dacă poți îndepărta ușor un strat de calus doar cu degetul. După mai multe sesiuni în care înmuiați picioarele în apă caldă, este posibil să puteți îndepărta complet calusul. Îmbăierea picioarelor în apă caldă este primul remediu recomandat de Academia Americană de Dermatologie.

Unguent de gălbenele

Pentru a ajuta la înmuierea calusurilor existente și pentru a preveni formarea acestora, experții sugerează utilizarea zilnică a unei creme sau a unei loțiuni hidratante pe zonele afectate. Dermatologii recomandă utilizarea cu încredere a unguentului cu gălbenele de două ori pe zi, dimineața și seara. Această loțiune puternică acționează pentru a hidrata și reînnoi pielea de pe picioare și coate. Acidul glicolic combinat cu vitamina E exfoliază delicat și revigorează pielea deteriorată a călcâielor.

Folosiți branțuri suplimentare pentru pantofi

Indiferent dacă alegeți șosete mai groase sau branțuri pentru pantofi, puțină căptușeală suplimentară poate ajuta la prevenirea calusurilor pe călcâie. Branțurile suplimentare funcționează ca un amortizor pentru picioare și reduc frecarea pe care o suportă picioarele dvs. în timpul mersului.

Oțetul de mere

Conținutul de acid din oțetul de mere poate înmuia pielea tare a calusurilor. Pregătiți o soluție din patru părți de apă și o parte de oțet de mere și înmuiați calusurile timp de aproximativ 20 de minute. Când vă îndepărtați pielea după această baie cu oțet de mere, este posibil ca pielea moartă să se desprindă mai bine. Nu exagerați prea tare și încearcați să aveți răbdare. Ruperea pielii în jurul sau deasupra calusului poate duce la o infecție.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin are proprietăți care îl fac un lubrifiant natural pentru piele. Acest lucru poate fi util atunci când încercați să vă hidratați pielea pentru a îndepărta calusurile. Înmuierea calusului într-un amestec de apă caldă cu 5 linguri de ulei de ricin ar trebui să fie suficientă atât pentru a lubrifia pielea dură, cât și pentru a calma zona afectată.

Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie
Acest remediu presupune combinarea unei componente acide (sucul de lămâie) și a unei componente chimice (carbonatul acid de sodiu, cunoscut și sub denumirea de bicarbonat de sodiu) pentru a declanșa o reacție care face calusurile mai ușor de îndepărtat. Veți avea nevoie de apă caldă, un lighean și 2 până la 3 linguri de suc de lămâie pentru început. După câteva minute de înmuiat calusurile în această soluție, adăugați bicarbonatul de sodiu. Granulele fine ale bicarbonatului de sodiu, în combinație cu sucul de lămâie creează o soluție care ajută la dizolvarea calusurilor, relatează healthline.com.

 

 

 

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...