Cele mai bune remedii naturale pe bază de stafide. Curăţă stomacul, ficatul şi cresc libidoul

Un ficat sănătos este una dintre condițiile cele mai importante pentru o stare generală bună a corpului uman, motiv pentru care este bine să-l îngrijim cât de bine se poate, iar curele pe bază de stafide, deşi de scurtă durată, sunt printre cele mai eficiente.
Filip Stan
13 feb. 2022, 14:15
Cele mai bune remedii naturale pe bază de stafide. Curăţă stomacul, ficatul şi cresc libidoul

Consumul de stafide şi curele pe baza acestora au efecte pozitive nu doar în problemele de natură gastrointestinală sau în constipaţie, ci au şi efecte anticancerigene, ajută vederea şi cresc apetitul sexual.

Remediu cu stafide pentru digestie

Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat “pansament” pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.

Reduc aciditatea

Stafidele sunt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.

Ameliorează simptomele anemiei

Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimulează producerea de celule roşii din sânge, celule cu rol extrem de important, şi anume cel de a transporta oxigenul către ţesuturi.

Citeşte şi: Alimentele care stimulează corpul să ardă grăsimi întreaga zi! Tot ce trebuie să faci este să le consumi dimineața

Au efect anticancerigen

Un antioxidant numit catehină prezent în stafide ajută la protejarea împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori şi cancer de colon.

Tratează infecţiile

Stafidele deţin fitonutrienţi polifenolici, cunoscuţi ca şi antioxidanţi cu efect antiinflamator. De asemenea, aceştia au proprietăţi antibacteriene şi ajută la reducerea febrei şi distrugerea bacteriilor şi virusurilor, astfel încât ne protejează de răceli sau alte viroze respiratorii, prin întărirea sistemului imunitar.

Stafidele măresc libidoul

Consumul de stafide este indicat şi pentru viaţa amoroasă. Aceste fructe conţin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant. Există chiar şi o practică straveche, precum cea din India, unde mirilor le este oferită o cană cu lapte, stafide şi şofran în noaptea nunţii, pentru ca aceasta să fie una…de neuitat pentru ambii parteneri.

Ajută vederea

Antioxidanţii din stafide protejează vederea de radicalii liberi, care pot slăbi acuitatea vizuală şi care pot creşte riscul de afecţiuni oculare degenerative cum este cataracta. Stafidele sunt o sursă bună de vitamina A şi betacaroten, care sunt de asemenea excelente în protejarea ochilor,” notează floaredetei.ro.

Citeşte şi: Rețeta secretă de chiftele marinate a lui Sorin Bontea. Care este trucul celebrului chef VIDEO

Reţete de remedii pe bază de stafide

Reţeta cu stafide pentru tuse

În 1/2 lapte pasteurizat se pune 1 pumn de stafide şi se pune la foc mic. Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se înmoaie stafidele încă o jumătate de oră. Beţi laptele şi mâncaţi stafidele. Această reţetă poate fi, de asemenea, utilizată atunci când o persoană este sănătoasă, dar vrea să întărească sistemul imunitar.

Ceai de stafide

În jumătate de litru de apă clocotită se toarnă un pumn de stafide. Se ia de pe foc şi se lasă la macerat timp de o jumătate de oră. Strecuraţi ceaiul. Beţi acest ceai şi mâncaţi stafidele fierte. Puteţi adăuga la stafide 1/2 mere şi 1 linguriţă de scorţişoară. Cu această reţetă puteţi curăţa stomacul, intestinele şi rinichii, potrivit bewoman.ro. Acest ceai este util dacă suferiţi de anemie.

Stafide cu iaurt

Se amestecă 2-3 linguriţe stafide cu o ceaşcă de iaurt. Lăsaţi să se înmoaie timp de o oră, o oră şi jumătate. Apoi, mâncaţi iaurtul cu stafidele. Acest amestec este foarte util pentru oase şi dinţi deoarece conţine o concentraţie mare de proteine ​​şi calciu.

Plantele banale care te ajută să elimini excesul de apă din organism.

Citeşte şi: Pofta de iute poate ascunde probleme grave de sănătate. Bolile de care poţi să suferi

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!