Cele mai bune sfaturi pentru a scăpa de candidoză

Una dintre infecțiile fungice frecvente este candidoza care se manifestă prin înmulțirea excesivă a ciupercii Candida Albicans la nivelul cavității bucale sau în zona vaginală.
Romania TV
25 oct. 2017, 06:59
Cele mai bune sfaturi pentru a scăpa de candidoză

Cunoscută și sub denumirea de vulvovaginită, candidoza vaginală reprezintă înmulțirea excesivă a unor fungi din interiorul vaginulul, manifestându-se adesea prin intermediul mâncărimilor vaginale, senzația de arsură mai ales la urinare, dar și prezența secrețiilor cu un miros nepăcut cât și durere în timpul actului intim.

În funcție de felul infecției se stabilește un plan de tratament corespunzător, astfel că este absolut necesară vizita la medicul ginecolog în momentul în care observi cel puțin unul dintre simptomele de mai sus.

Terapia de scurtă durată

Cel mai adesea în urma analizei ce confirmă diagnosticul de candidoză vaginală, medicul poate să recomande administrarea de medicamente antifungice sub diverse forme, de la creme până la ovule, pe o perioadă de la 1 la 7 zile.

Citeşte şi 6 beneficii ale extractului din sâmburi de grapefruit

Cele mai recomandate creme sunt clotrimazolul, miconazolul și terconazolul.

Trebuie precizat faptul că pe perioada tratamentului este indicată abstinența sexuală și ca partenerul să meargă la doctor pentru a verifica ca nu cumva și el să fie purtător al ciupercii respective.

În plus, dacă și-au fost recomandate ovulele dar și cremele pe bază de uleiuri, acestea pot să slăbească atât prezervativele cât și diafragmele, existând riscul unei sarcini neplanificate.

Tratamentul monodoză
Există și cazuri în care medicul ginecolog îți poate recomanda un medicament cu administrare orală astfel încât să combată fungii responsabili cu această afecțiune.

Este foarte important să nu iei nici un tratament după ureche și să te afli sub supraveghrea unui specialist deoarece netratată corespunzător această infecție poate reveni după un anumit interval de timp și îți poate da bătăi mai mari de cap.

Se recomandă de asemenea, urmarea unei cure de detoxifiere, care va contribui substanțial la eliminarea toxinelor din organism, mai ales la detoxifierea ficatului.

Asigură-te că ai eliminat factorii de risc ce pot cauza această infecție și anume mâncărurile de tip fast-food, sucurile carbogazoase cu un conținut ridicat de zahăr, antibiotice, contraceptive, factori de stres , și nu în ultimul rând tutunul.

Dieta care combate candida

Anumite alimente se bucură de renumele că pot combate fungii de Candida. Și bineînțeles că ne referim la probioticele ușor de integrat în regimul alimentar. Astfel că, alimente precum iaurtul, chefirul sau napii sunt în topul listei de alimente permise.

Citeşte şi Ce alimente să eviţi ca să stai departe de candidoză

Astfel că la capitolul legume cele mai indicate sunt castraveții, avocado, spanacul, varza, ceapa. Poți să le combini fără nici un fel de probleme cu peștele precum somonul, sardina sau heringul ori cu ierburi aromatice mai ales oregano, usturoi, ardei iute, rozmarin sau busuioc.

Nici cerealele integrale nu sunt de evitat sau ceaiurile cu proprietăți antifungice și aici amintim. ghimbirul, cicoarea, menta, lemnul dulce.

Nu trebuie să uiți de mișcare, sportul fiind vital pentru menținerea săătății tale și mai ales trebuie să eviți utilizarea absorbantelor zilnice. În cazul în care ai nevoie de ele, asigură-te că le schimbi cel mult la 4 ore și că zona genitală nu are parte de umiditate timp îndelungat. Astfel nu vei contribui la menținerea unui mediu propice dezvoltării bacteriilor fungice.

Află tot ce nu știai despre candida AICI. 

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Câți bani ia David Popovici de la COSR pentru cele două medalii olimpice de la Paris! Update
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Insecte prăjite în restaurantele de lux. Arată înfricoșător, dar clienții sunt înnebuniți după meniu
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare
Capital.ro
Zelenski pune capăt războiului. A făcut anunțul de pace către Rusia
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Adolescent de 17 ani acuzat de uciderea a trei fete într-un atac la o sală de dans din Southport
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?