Sfaturi utile pentru o recoltă bogată de pătrunjel. Pătrunjelul este leguma care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor. Rădăcina în sine este foarte importantă, pentru că nu există ciorbă delicioasă fără ea. Rădăcina de pătrunjel este și foarte sănătoasă, deoarece conține vitaminele A și C, benefice pentru organism.
Citește și: Când se plantează cartofii în grădină, pentru a avea o recoltă bogată. Reguli de care trebuie să ții cont
Pătrunjuelul poate fi semănat direct în pământ, deoarece nu are nevoie de temperaturi ridicate pentru a începe să germineze și să producă mai apoi o recoltă. Cel mai bun moment pentru semănat este sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. Cu toate astea, înainte de a semăna pătrunjel, trebuie să pregătim terenul.
Solul nu trebuie să fie prea nisipos, nicui prea lutos. Pătrunjelul se plantează în brazde mai adânci de doi centimetri. Acesta nu trebuie să fie semănat în apropierea tufișurilor, deoarece este un habitat ideal pentru insecte care pot distruge recolta. Totodată, nu e recomandat să puneți pătrunjel lângă copaci, pentru că atrag dăunători.
Citește și: Roşiile româneşti crescute fără pământ, dar cu muzică s-au copt deja în sere. Cu cât se vând
Plantele care sunt vecini buni pentru pătrunjel sunt usturoiul, ridichile, ardeii, roșiile, dovlecelul, fasolea și guliile. Poate fi semănat și alături de oregano sau arpagic.