Atenţie la ce beţi! Cele mai bune şi cele mai rele ape de băut

Apa potabila de calitate este, probabil, cel mai important, dar subapreciat factor pentru o sanatate buna. Se estimeaza ca organismul nostru este in proportie de 75% apa, insa putini inteleg ca apa pe care o bem poate avea un efect dramatic asupra sanatatii noastre.
Alina Costache
31 ian. 2016, 14:12
Atenţie la ce beţi! Cele mai bune şi cele mai rele ape de băut

Din pacate, cei multi oameni inca nu sunt informati corect si consuma apa de calitate inferioara, uneori chiar toxica. Iata cateva informatii despre cele mai fecvente surse de apa, astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna privind hidratarea, scrie bzi.ro.

Apa de robinet
Multi specialisti o considera cea mai rea sursa de apa „aprobata”. Plina de substante chimice, cum ar fi clorul, fluorul si COV (compusi organici volatili), apa de la robinet este, probabil, cel mai periculos experiment la scara larga din toate timpurile, considera Naturalnews.com.

S-a demonstrat ca fluorul creste apa fluorurata creste riscul de fracturi osoase si probleme de comportament, afecteaza creierul si tiroida. Clorul creste riscul de alergii. Daca nu aveti posibilitatea sa verificati personal calitatea apai de la robinet, mai bine evitati-o.

Apa imbuteliata
Apa imbuteliata parea sa fie, la un moment dat, o apa superioara celei de la robinet, insa numeroase studii si chiar companii precum Pepsi au recunoscut ca apa imbuteliata nu este nimic mai mult decat apa de la robinet! Mai mult, recipientele de plastic in care este comercializata nu fac decat sa mai adauge niste substante toxice in organismul tau.
Aceste substante se comporta precum estrogenul, iar in exces duc la dezechilibre hormonale.
Multe ape imbuteliate au un pH de 5,7. In comparatie, apa filtrata mai curata va fi mai sus de 7, iar o apa pura de izvor poate ajunge la 8,5.

Apa distilata
Apa distilata este o alta „versiune sanatoasa” de apa potabila, aceasta fiind lipsita de produse chimice. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, clasificata ca apa „moarta” din cauza eliminarii mineralelor, ceea ce o face, de asemenea, mai acida.
Daca alegeti in dieta apa distilata, puteti sa ii adaugati un varf de cutit de sare de mare sau de Himalaya pentru a avea parte de mineralele care ii lipsesc.

Apa prin osmoza inversa
Este o apa purificata, dar la fel ca cea distilata este o apa „moarta” care reduce alcalinitatea naturala si elimina urmele de minerale. In concluzie, daca alegeti apa purificata prin osmoza inversa, adaugati-i un pic de sare naturala pentru a o remineraliza.

Apa alcalina
In ultimii ani, sistemele de apa alcalina au fost considerate Sfantul Graal al sistemelor de apa. Desi acestea sunt benefice pe o anumita perioada de timp si pe un anumit segment al populatiei, nu trebuie sa uitati faptul ca pH-ul lor este nefiresc de mare. De multe ori acesta depaseste 10, si uneori poate fi chiar de 12 sau 13.

Acest lucru nu ar trebui sa fie considerat sanatos pe termen lung, chiar daca majoritatea populatiei are un organism acid, deoarece apa alcalina va slabi treptat acidul stomacului, una dintre armele principale de aparare contra patogenilor.
Valoarea de referinta pentru pH-ul apei este intre 7,5 si 8,5.

Apa de izvor
Daca provine dintr-o sursa necontaminata, apa de izvor este cea mai buna apa pe care o poti bea si care hidrateaza cu adevarat organismul. Nu doar ca este „vie” dar este o apa bogata in oxigen si minerale. Este standardul de aur al apei, iar daca ai acces la o astfel de apa, nu mai ai nevoie de altceva.

Apa filtrata
Filtrele de apa sunt o modalitate foarte populara pentru a imbunatati calitatea apei, filtrand-o de diferite impuritati, fara a indeparta insa mineralele. Cu toate acestea, multe branduri de pe piata sunt doar de reclama si nu reusesc sa elimine toxinele.

DailyBusiness
Șoc la început de an! Uleiul și pâinea se scumpesc cu 10%, urmează carnea și lactatele!
Spynews
4 trucuri care te ajută să ai cel mai liniștitor somn. Cum să dormi bine și să te trezești mereu odihnit
Bzi.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care pot da lovitura vieții până pe 15 ianuarie. Se anunță mare belșug pentru ele
Capital.ro
Decizie pentru șoferi în UE. Vârsta după care NU mai poți conduce. Când se renunță la permis
Playtech.ro
Orașele din România în care taxele și impozitele scad până la 50%. Anunțul făcut de autorități
DailyBusiness
Ofertă imbatabilă. Cum arată garsonieră din România care a fost scoasă la vânzare cu prețul de 5.000 de euro
Adevarul
Soldații nord-coreeni din regiunea Kursk îi scot în ger pe localnici din propriile case. „Probabil pentru a evita atacurile cu drone”
wowbiz.ro
Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat pe cei care o cunoșteau: „Mult prea devreme a plecat dintre noi”
Spynews
DeSanto, noi declarații în scandalul cu Jador. Impresarul neagă toate acuzațiile care i se aduc: „Să se jure pe Biblie că nu și-a închis contul singur”
Spynews
Cine este Elisa, românca ucisă de soțul ei, în Italia. A împușcat-o pe femeie la opt luni de la nuntă
Evz.ro
Netflix a mai dat o lovitură, de data acesta cu un film românesc
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
kanald.ro
Data se modifică. Când vor intra pe card pensiile din luna ianuarie 2025. Anunțul făcut de autorități
Cancan.ro
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu NU va câștiga. România răsuflă ușurată. Dezvăluirea care schimbă totul
StirileBZI
Cu cât vor crește facturile la curent și gaze în 2025. Ce anunț a făcut Ministerul Energiei
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
stirilekanald.ro
Bărbat înjunghiat după ce a dat „like” pe TikTok unei femei măritate! Soțul și-a ieșit din minți când a văzut totul pe contul parteneri sale
substantial.ro
Criză energetică majoră în Transnistria: peste 51.000 de gospodării fără gaz
MediaFlux
IMPOZIT pe PENSII în 2025. ANUNȚUL Casei de Pensii privind PENSIA MINIMĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cultura muncii în România: între sărbători legale și „cheful de muncă”