Atenţie la ce beţi! Cele mai bune şi cele mai rele ape de băut

Apa potabila de calitate este, probabil, cel mai important, dar subapreciat factor pentru o sanatate buna. Se estimeaza ca organismul nostru este in proportie de 75% apa, insa putini inteleg ca apa pe care o bem poate avea un efect dramatic asupra sanatatii noastre.
Alina Costache
31 ian. 2016, 14:12
Atenţie la ce beţi! Cele mai bune şi cele mai rele ape de băut

Din pacate, cei multi oameni inca nu sunt informati corect si consuma apa de calitate inferioara, uneori chiar toxica. Iata cateva informatii despre cele mai fecvente surse de apa, astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna privind hidratarea, scrie bzi.ro.

Apa de robinet
Multi specialisti o considera cea mai rea sursa de apa „aprobata”. Plina de substante chimice, cum ar fi clorul, fluorul si COV (compusi organici volatili), apa de la robinet este, probabil, cel mai periculos experiment la scara larga din toate timpurile, considera Naturalnews.com.

S-a demonstrat ca fluorul creste apa fluorurata creste riscul de fracturi osoase si probleme de comportament, afecteaza creierul si tiroida. Clorul creste riscul de alergii. Daca nu aveti posibilitatea sa verificati personal calitatea apai de la robinet, mai bine evitati-o.

Apa imbuteliata
Apa imbuteliata parea sa fie, la un moment dat, o apa superioara celei de la robinet, insa numeroase studii si chiar companii precum Pepsi au recunoscut ca apa imbuteliata nu este nimic mai mult decat apa de la robinet! Mai mult, recipientele de plastic in care este comercializata nu fac decat sa mai adauge niste substante toxice in organismul tau.
Aceste substante se comporta precum estrogenul, iar in exces duc la dezechilibre hormonale.
Multe ape imbuteliate au un pH de 5,7. In comparatie, apa filtrata mai curata va fi mai sus de 7, iar o apa pura de izvor poate ajunge la 8,5.

Apa distilata
Apa distilata este o alta „versiune sanatoasa” de apa potabila, aceasta fiind lipsita de produse chimice. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, clasificata ca apa „moarta” din cauza eliminarii mineralelor, ceea ce o face, de asemenea, mai acida.
Daca alegeti in dieta apa distilata, puteti sa ii adaugati un varf de cutit de sare de mare sau de Himalaya pentru a avea parte de mineralele care ii lipsesc.

Apa prin osmoza inversa
Este o apa purificata, dar la fel ca cea distilata este o apa „moarta” care reduce alcalinitatea naturala si elimina urmele de minerale. In concluzie, daca alegeti apa purificata prin osmoza inversa, adaugati-i un pic de sare naturala pentru a o remineraliza.

Apa alcalina
In ultimii ani, sistemele de apa alcalina au fost considerate Sfantul Graal al sistemelor de apa. Desi acestea sunt benefice pe o anumita perioada de timp si pe un anumit segment al populatiei, nu trebuie sa uitati faptul ca pH-ul lor este nefiresc de mare. De multe ori acesta depaseste 10, si uneori poate fi chiar de 12 sau 13.

Acest lucru nu ar trebui sa fie considerat sanatos pe termen lung, chiar daca majoritatea populatiei are un organism acid, deoarece apa alcalina va slabi treptat acidul stomacului, una dintre armele principale de aparare contra patogenilor.
Valoarea de referinta pentru pH-ul apei este intre 7,5 si 8,5.

Apa de izvor
Daca provine dintr-o sursa necontaminata, apa de izvor este cea mai buna apa pe care o poti bea si care hidrateaza cu adevarat organismul. Nu doar ca este „vie” dar este o apa bogata in oxigen si minerale. Este standardul de aur al apei, iar daca ai acces la o astfel de apa, nu mai ai nevoie de altceva.

Apa filtrata
Filtrele de apa sunt o modalitate foarte populara pentru a imbunatati calitatea apei, filtrand-o de diferite impuritati, fara a indeparta insa mineralele. Cu toate acestea, multe branduri de pe piata sunt doar de reclama si nu reusesc sa elimine toxinele.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. A fost amazoana filmului românesc. O frumusețe fără egal
Playtech.ro
Cât timp trebuie încălzit motorul mașinii când e ger afară. Sfatul lui Titi Aur pentru toți șoferii: “Atenție, uzurile sunt foarte mari”
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
București vs Cluj, competiția celor mai luxoase mașini. De două ori pe lună se vinde o mașină de 500.000 de euro
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Mario Balint cere, din nou, bani pentru dedicații. Cât i-a dat lui Salam
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Doliu pe scena teatrului din România! Actrița Maria Andreea Raicu s-a stins din viață
Cancan.ro
EL e șoferul de 19 ani care a ucis-o pe Diana, din Câmpia Turzii? Făcea liniuțe pe șosea cu doi tineri în mașină
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Veste uriașă pentru Călin Georgescu. Va fi extrem de fericit: Întrunește condițiile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Gala Women in Economy 2025: Recunoașterea Antreprenoriatului Feminin în România
MediaFlux
Incredibila REACȚIE a lui TRAIAN BĂSESCU când a văzut doi CERȘETORI pe stradă! FABULOS cum a reacționat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!