Bea un pahar cu apă înainte de masă
Uneori, setea se confundă cu foamea. Adică invers. Foamea se confundă cu setea. Ba nu. Deci senzația de sete o confunzi cu senzația de foame. Da, asta e! Așa că, înainte să te gândești că ți-e foame, gândește-te că ți-e sete.
Nu mai mânca după cină!
Cel mai simplu seara. Umbli prin casă, de năucă, bam, te apucă, deschizi frigiderul, găsești tu ceva de ronțăit. Deschizi dulapul din bucătărie, bam, găsești tu ceva pe-acolo. Păi de ce? Păi cum? Păi n-ai voie! Punct! Alea sunt calorii băgate aiurea-n tramvai. Nici măcar o înghețată săracă-n calorii nu mai ai voie seara. Pentru că se depune!
Moderație!
Când mănânci mâncăruri bogate caloric, nu te simți vinovată, simte-te responsabilă. Ai grijă la cantitate și nu-ți face probleme prea mari. Întotdeauna, moderația e cheia. Asta e valabil pentru orice aspect al vieții tale.
Citeşte şi 4 alimente care conţin proteine şi te ajută să slăbeşti
Mănâncă porții mici și dese
E greu să slăbești când ai în permanență senzația de foame. Evită această stare mâncând porții mici și dese. Ba o bucățică de măr, ba un pumn de semințe, ba o tulpină de țelină. Da, nu râde! Ia-o la tine, că e foarte sățioasă și bogată în potasiu și magneziu. Și altele.
Alege proteine sănătoase
Proteinele sunt încă mai sățioase decât carbohidrații, astfel că uiți de foame pentru mai mult timp. Alege, însă, surse sănătoase de proteine ca nucile, fasolea, carnea slabă, lactatele degresate.
La restaurant, comandă porții de copii
E foarte la modă să comanzi porții de copii la restaurant. Se mai folosește și tactica aia cu farfuria mică, în care porțiile par mai mari. Așa îți păcălești creierul să creadă c-a mâncat de s-a rupt. Mă rog, tu, nu creierul. Creierul comandă doar senzația de foame.
Nu-ți lua junk-food acasă
Slăbirea e mai grea tunci când ești în prezența interzisului sau a alimentelor nesănătoase. Așa că scapă de toate porcăriile din casă iar dacă ai chef de ceva aiurea, ia-ți pe stradă, nu și acasă.