Plaja de bazalt din Irlanda de Nord este acoperită de nu mai puţin de 38.000 de coloane de bazalt. Coloanele sunt interconectate şi dispar treptat în mare, având aspectul unor trepte, potrivit Yahoo News.
Glass Beach, California, este acoperită de cioburi de sticlă colorată. Până la sfârşitul anilor 1960, rezidenţii din Ft. Bragg aruncau gunoiul direct în ocean (sticle de bere, de suc, borcane etc) iar apa a netezit în timp cioburile de sticlă.
Plaja Roşie din Santorini, Grecia, şi-a căpătat numele din cauza nisipului roşu, de provenineţă vulcanică, cu care este acoperită. De la distanţă, chiar şi la mică adâncime, apa arată ca sângele.
Maho Beach din St Maarten oferă turiştilor senzaţii tari: avioanele de pe aeroportul Prinţesa Juliana trec foarte aproape de plajă la decolare şi la aterizare.
Pe Plaja Pietroglifelor din Wrangell, Alaska, sunt răspândite aproximativ 40 de gravuri în piatră despre care nu se ştie mai nimic: nici de unde au apărut şi nici ce înseamnă.
În Hawaii, Plaja Papakolea, de pe insula Kau, este acoperita de nisip verde, culoare conferita de mineralul „olivina”, răspândit pe insulă în urma activităţii vulcanice. De la distanţă plaja pare acoperită de alge sau de muşchi verde.
Plaja fierbinte din Noua Zeelandă, aşezată în peninsula Coromandel, şi-a căpătat numele din cauza apelor subterane cu temperaturi ridicate care se infiltrează prin nisip. Turiştii se pot bucura astfel de mici piscine naturale cu apă fierbinte.