Cele mai eficiente trucuri ca să-ți încălzești casa în această iarnă. Ca să rezolvi, totuși, problema și nici să nu te rupă la buzunar, un instalator expert vă transmite un truc simplu, dar eficient ca să-ți încălzești casa.
Cele mai eficiente trucuri ca să-ți încălzești casa în această iarnă. Așadar, înainte să vină frigul suprem, e important să verifici starea sistemelor de încălzire. Mulți nu au grijă la acest aspect și tocmai de aceea trebuie să se confrunte cu iarna grea fără să fie pregătiți. Ca să eviți scenariul în care te întorci acasă după zi grea și îți e frig, fă acest lucru. Verifică termostatele radioatorului, supapele și filtrele și vezi dacă funcționează corect. Un calorifer întreținut bine, pe lângă faptul că încălzește mai bine, consumă mai puțină energie.
1. Curăță radiatorul
Pasul 1 constă în curățarea radiatorului. Acumularea de aer în interiorul caloriferelor poate împiedica circulația căldurii. Dacă elimini pungile de aer asiguri o distribuție mai bună a căldurii.
Citește și Legea care îi poate lăsa pe proprietari fără apartamente! Românii care nu plătesc sunt în pericol
2. Plasează obiecte strategic
Cu siguranță nu ai nevoie de mobilier voluminos sau draperii groase în fața caloriferelor fiindcă în felul acesta căldura e blocată să mai fie distribuită uniform în toată casa.
3. Folosește grile reflectorizante
Acesta e un truc util încercat de mulți oameni. Dacă plaseșzi grile reflectorizante în spatele caloriferelor, dispozitivele ajută la reflectarea căldurii înapoi în cameră, nu către pereți. E o investiție mică, dar poate face diferența.
4. Pune un raft peste calorifer
Montarea unui raft deasupra caloriferului previne creșterea prea rapidă a căldurii în sus, menținând o temperatură mai constantă în cameră.
Pe lângă aceste trucuri eficiente, mai există o serie de reguli ce ar trebui respectate ca să crești și mai mult eficiența sistemului de încălzire.
Acoperă cu un material reflectorizant, cum ar fi o folie de tablă sau izolație. Astfel, căldura nu se mai pierde în perete, ci se duce către toată camera.
Înainte să vină iarna trebuie să te asiguri că aerul poate să circule liber în jurul caloriferelor. O bună ventilație ajută la distribuirea mai uniformă a căldurii, evitând punctele reci din cameră. De exemplu, lăsând un spațiu de cel puțin 10 cm între calorifer și mobilier permite aerului cald să se răspândească mai eficient.
Poți seta ca încălzirea să pornească doar când e necesar, nu tot timpul. Atunci când nu ești acasă sau pe timpul nopții poți evita risipa de energie.