Cele mai frecvente piedici în calea orgasmului. Învaţă cum să le depăşeşti

Un orgasm "ca la carte" are nenumărate beneficii pentru o femeie. Şi cu toate acestea, 20 la sută dintre femei nu au atins niciodată plăcerea maximă. Dacă vă număraţi printre acestea sau aveţi dificultăţi în a atinge orgasmul, poate ar fi bine să acordaţi o atenţie sporită câtorva aspecte despre care nu aţi fi crezut că ar putea avea legătură cu viaţa dumneavoastră sexuală.
Romania TV
22 nov. 2012, 19:29
Cele mai frecvente piedici în calea orgasmului. Învaţă cum să le depăşeşti

Mai mulţi sexologi din Marea Britanie au sintetizat cauzele anorgasmiei la femei şi au încropit câteva sfaturi cu ajutorul cărora reprezenantele sexului frumos vor putea ajunge mai uşor la climaxul sexual.

Medicamentaţia

Există anumite medicamente care ar putea interfera cu viaţa ta sexuală. Pe lista acestora se află antidepresivele şi anumite analgezice, în special cele recomandate pentru migrenele puternice. Deşi nimeni nu s-ar fi gândit, acestea pot avea un efect devastator asupra vieţii sexuale a femeilor, dar şi a bărbaţilor. „Ele fac orgasmul mai greu sau chiar imposibil de atins atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei”, a explicat medicul David Edwards, care recomandă ca antidepresivele, spre exemplu, să fie înlocuite cu şedinţe de terapie, care cu siguranţă nu au efecte adverse.

Afecţiunile necunoscute

Dacă anumite medicamente îţi pot bara drumul spre orgasm, lipsa altora poate face acelaşi lucru.

Spre exemplu, lipsa lubrifierii vaginale – care poate face o partidă de sex destul de neplăcută şi, prin urmare, orgasmul – o utopie -, poate fi un semn că suferi de un diabet nedescoperit. De asemenea, nu exte exclus ca lipsa orgasmului să fie provocată de o disfuncţie a glandei tiroide, care afectează metabolismul.

Stresul

Teoria spune că principalul organ sexual este creierul, iar de aici rezultă că gândurile noastre pot creşte plăcerea simţită în timpul sexului sau o pot face să dispară. Dacă eşti prea ocupat, stresat sau distrat, creierul nu te va ajuta în timpul unei partide de sex, pentru că este ocupat cu altceva. „Este o legătură ciudată între relaxarea mentală şi excitarea sexuală”, spune sexologul Massimo Stocchi.

Acesta are şi o sugestie pentru femeile  prea acaparate de problemele cotidiene şi care, pe deasupra, se mai trezesc şi că nu pot atinge orgasmul. Sfatul specialistului este ca acestea să pregătească partida de sex. Spre exemplu, femeile cu copii îi pot cere partenerului să îi culce el pe cei mici, pentru a avea 30 de minute doar pentru ele. În acest timp, „mama” se poate duce la culcare, făcându-i loc „amantei perfecte” . Foarte important este să nu iniţiezi partida de sex cu gândul la orgasm, pentru că el nu vine atunci când este chemat, ci când i se face loc.

Concentrarea extremă

Să te angajezi într-o partidă de sex cu gândul la orgasm poate fi cel mai mare duşman al plăcerii. Pe principiul „nu-ţi face iluzii, ca să nu ai deziluzii”, trebuie să te eliberezi de orice alte gânduri şi să te implici total în jocul iubirii. Există, apoi, diverse trucuri care îţi pot purta paşii spre plăcerea maximă, mai ales că statistica spune că doar 20 la sută dintre femei ajung la orgasm exclusiv prin intromisiune. Iar acelea folosesc, la rândul lor, poziţii în care este stimulat şi clitorisul, subliniază specialiştii.

Paula Hall, de la Relate, a explicat că din punct de vedere anatomic stimularea clitoridiană nu poate fi atât de puternică încât să ducă la orgasm. Iar atunci, este nevoie de o mână de ajutor. „Îi poţi cere partenerului, ca parte a preludiului, să-ţi facă un masaj senzual care va fi, cu siguranţă, foarte excitant. Apoi puteţi experimenta poziţii în care clitorisul va fi permanent stimulat fie de către tine, fie de către partener. De asemenea, puteţi apela oricând la inele de penis echipate cu un mic vibrator care va stimula clitorisul în timpul actului sexual, iar lui îi va asigura o erecţie prelungită”, spune specialistul.

Consumul de alcool

Câteva pahare te pot ajuta să abordezi mai deschisă o partidă de sex. Atenţie, însă, la limita foarte subţire dintre stimulent şi „moartea pasiunii”. Potrivit specialiştilor, alcoolul funcţionează ca un analgezic care opreşte impulsurile senzoriale la nivel local şi central. De asemenea, afectează sistemul nervos simpatic, ceea ce, cu siguranţă, nu te va ajuta să ajungi la mult râvnitul orgasm, punctează doctorul Malcolm Vandenburg.

Lipsa de cunoaştere a propriului corp

Multe femei care au probleme în a atinge orgasmul au tendinţa să creadă că sunt „defecte”, însă doctorul Vandenburg subliniază că nici nu se poate pune problema de aşa ceva. „Unele femei ar putea avea nevoie de mai multă stimulare. Dacă partenerul renunţă sau termină înaintea dumneavoastră, puteţi apela oricând la un vibrator. Data viitoare s-ar putea să ajungeţi mai uşor la orgasm chiar şi fără ajutorul lui”, explică Vandenburg. Multe femei care nu reuşesc să aibă orgasm pur şi simplu nu-şi cunosc propriul corp, iar atunci când  folosesc vibratorul învaţă ce le place şi apoi aplică aceste lucruri în timpul sexului cu partenerul: „Vibratoarele sunt, aşadar, un fel de material didactic cu ajutorul căruia puteţi învăţa ce este un orgasm şi cum puteţi ajunge la el”.

Nevoia de a urina

Multe femei simt în timpul sexului nevoia de a urina, ceea ce este, cu siguranţă, „moartea pasiunii”. Cele mai multe întrerup actul sexual sau se panichează şi în acel moment pot spune „adio” orgasmului. O soluţie simplă pentru a scăpa de această grijă este să folosiţi toaleta chiar înainte de a iniţia sexul.

„Colăceii”

Problemele de greutate pot afecta apetitul sexual şi performanţele în pat. Şi nu numai pentru că din cauza lor femeile sunt complexate şi nu se eliberează total în timpul sexului. Potrivit medicului David Edwards, de la Societatea Britanică pentru Medicină Sexuală, „nivelul ridicat de colesterol şi rezistenţa la insulină au impact asupra vieţii sexuale atât la femei, cât şi la bărbaţi. Din cauza acestora se pot crea depuneri de grăsime pe arterele micuţe din penis şi clitoris, afectând astfel circulaţia sângelui în zonă şi reducând sensibilitatea”.

O dietă fără grăsimi şi care include multe fructe şi legume, totul dublat de o viaţă mai activă, poate da un adevărat impuls apetitului sexual, chiar dacă nu veţi pierde, neapărat, din greutate.

Inhibiţiile

Motivul pentru care o femeie nu poate atinge orgasmul poate să nu aibă nicio legătură cu partenerul sau cu sexul în sine, ci să fie înrădăcinat mult mai adânc.

În multe cazuri, educaţia primită acasă le creează femeilor o anumită imagine despre sex. Spre exemplu, multe fete sunt învăţate că (auto)stimularea sexuală este ceva rău, la fel şi orgasmul.

Alte elemente care funcţionează ca inhibitori pot fi fobia de fluide genitale, teama de bolile cu transmitere sexuală, lipsa respectului de sine, teama de a pierde controlul.

Tensiunea musculară

Multe femei înţeleg greşit noţiunea de a te relaxa în timpul sexului. Mai exact, în loc să se relaxeze mental, ele se relaxează fizic şi o fac prea mult. Asta pentru că tensiunea musculară, în special în picioare, abdomen şi muşchii fesieri, este o componentă necesară de multe ori pe drumul spre orgasm.

În plus, lipsa orgasmului poate fi provocată chiar de o slăbiciune a muşchilor pubococcigieni, care susţin vaginul, uterul, vezica, uretra şi anusul. Aceştia pot fi antrenaţi prin celebrele exerciţii Kegel.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!