Iată ce destinații vă recomandăm:
1. Dacă ești șofer cu siguranță că ai parcurs la un moment dat Drumul Național 73, pe porțiunea care leagă orașele Câmpulung Muscel și Brașov. Însă dacă nu ai avut ocazia să mergi toamna, ar trebui să îți faci timp în acest sezon.
Citeşte şi Cele mai frumoase destinaţii pentru luna de miere
Dincolo de faptul că șoseaua șerpuiește pe deasupra unor peisaje alpine superbe, iar pe stânga și pe dreapta se întind cătune cu căsuțe răspândite pe văi, toamna vei vedea un cu totul alt peisaj decât în lunile de vară.
Acum nu mai e totul verde. Pădurile care acoperă dealurile și munții sunt pestrițe: în timp ce brazii rămân verzi, fagii și stejarii se colorează în galben, roșu intens sau arămiu.
Cele mai frumoase destinații de toamnă din România – Drumul Național 73
Iar cum în depărtare vei zări și creasta tăioasă și lungă a masivului Piatra Craiului, acoperită de zăpadă, spectacolul este asigurat.
Din păcate, există și dezavantaje.
Drumul Național 73 este unul dintre cele mai neglijate din județ, în ciuda faptului că este o șosea care oferă acces la peisaje splendide. De ani de zile drumul este plin de gropi, iar autoritățile nu au rezolvat problema.
Cele mai frumoase destinații de toamnă din România – Sinaia și Peleșul
2. Chiar dacă ați vizitat deja Castelul Peleș, merită să ajungeți la Sinaia și în luna octombrie. Nu atât pentru castelul în sine, cât pentru ansamblul pădure-castel. În lunile de toamnă, drumul prin pădure până la castel este o minunăție. La final, Peleșul vă va încânta cu siguranță atunci când îl veți vedea „flancat” de copaci într-o mulțime de culori.
3. Brașovul, pentru mulți cel mai frumos oraș din România, este o destinație de toamnă absolut superbă.
Construit chiar sub munte, Brașovul este așezat la poalele Muntelui Tâmpa, care începând cu luna octombrie își schimbă total haina verde, și se îmbracă în galben, arămiu, cărămiziu și alte nuanțe de roșu.
Du-te în Piața Sfatului și vei vedea cum deasupra ta se înalță acest colos multicolor. Dacă vrei să îl vezi mai de-aproape, cumpără un bilet pentru telecabină. În acest fel vei pluti pe deasupra copacilor colorați până în vârf de Tâmpa. De acolo, poți vedea nu doar centrul istoric al Brașovului, ci și alte dealuri și coline acoperite de păduri la fel de pestrițe.
Și, ca să fii și mai aproape de natura tomnatică, la întoarcere îți propunem să cobori muntele pe jos. Drumul nu este greu deoarece Muntele Tâmpa are o altitudine de numai 960 de metri.
Continuarea articolului pe greatnews.ro.