Satul Viscri s-a dezvoltat enorm după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o proprietate în zonă. A câştigat teren prin peisajele pitoreşti şi prin faptul că în Viscri totul este autentic.
Citeşte şi: Destinaţii de weekend: Colibiţa, locul din România unde se respiră aerul Alpilor
Lacul Colibiţa – În inima munţilor vulcanici Călimani, la aproximativ o oră de mers cu maşina din Bistriţa, descoperim în toată splendoarea sa lacul Colibiţa, una dintre cele mai spectaculoase oaze de linişte din inima Transilvaniei.
Băile Tuşnad – Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută şi astăzi drept “Mica Elveţie” a României.
Rezervaţia Naturală Cascada Putnei – Cascada Putnei a fost declarată monument al naturii în anul 1973 şi a fost inclusă în Parcul Natural Putna-Vrancea, care cuprinde alte cinci rezervaţii: „Groapa cu pini”, „Pădurea Lepşa-Zboina” şi „Valea Tişiţei”.
CITEŞTE ŞI: Lacuri din România pe care trebuie neapărat să le vezi. FOTOGRAFII care îţi taie respiraţia
Lacul Vulturilor sau „lacul fără fund”, după cum mai este denumit, este situat in imediata apropiere a comunei Siriu, din judeţul Buzău, această locaţie fiind cunoscută în toată ţara pentru peisajele sale extraordinare şi pentru turiştii care se adună aici.
Valea Vaserului – Valea Vaserului face parte din Parcul Natural Munţii Maramuresului şi se află sub protecţie europeană încă din anul 2007.
Parcul Natural Vânători – Constituit ca parc natural în 1999, Parcul Natural Vânători Neamţ are o suprafaţă de 30.818 hectare, din care mai bine de 26.300 hectare se întind pe fond forestier.
Valea Verde Resort sau ”paradisul de lângă Sighişoara”, aşa cum ne mai place să-l numim, se afla în satul Cund din judeţul Mureş şi „îmbină joie de vivre şi cultura, relaxarea şi refacerea, natura şi activităţile în aer liber”.
Grădina Zmeilor – Una dintre cele mai frumoase şi mai interesante rezervaţii naturale din Transilvania se află în apropierea satului Gâlgăul Almaşului, din judeţul Sălaj. Stâncile sculptate de vânt, ploi şi zăpezi au devenit personaje fantastice în legendele localnicilor.
Palatul Brukenthal, Avrig – Chiar la poalele Carpaţilor Transilvăneni, în centrul oraşului Avrig, se situează ansamblul arhitectural baroc, unic, al Reşedinţei de Vară a lui Samuel von Brukenthal. “Edenul din Transilvania” a fost numită odată această moşie în stil baroc, construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Brukenthal.
CITEŞTE ŞI: A început programul „Vacanţa la ţară”. Iată cât costă un sejur în locuri de basm din România