Cele mai grele întrebări la un interviu şi cum să le depăşeşti

Un CV bine facut ti-a asigurat prezentat in finala, insa trebuie sa lupti pentru a o castiga. Iar modul in care te prezinti la interviu face diferenta intre semnarea unui nou contract sau vizita la fortele de munca pentru vizarea carnetului de somer.
Alina Costache
11 dec. 2013, 21:18
Cele mai grele întrebări la un interviu şi cum să le depăşeşti

Tocmai de aceea este important sa te pregatesti temeinic pentru a trece cu brio proba de foc. Stiind cam ce intrebari iti va pune potentialul angajator iti asigura jumatate de victorie. Tot ce-ti ramane de facut este sa gasesti cele mai inteligente raspunsuri pentru a-ti indeplini obiectivul. Vezi mai jos cateva dintre cele mai grele intrebari la care trebuie sa te astepti.

De ce te-as angaja?

O intrebare simpla, dar foarte putini dintre candidatii la job se gandesc ca ar putea fi intrebati asa ceva. Tocmai de aceea sunt luati prin surprindere, se pierd cu firea si nu mai stiu ce sa zica. Nu va mai duceti cu temele nefacute la interviu, fiti atenti ce se cere exact in descrierea postului, identificati experientele anterioare care v-au dezvoltat abilitatile si cunostintele care se cereau in anuntul job-ului si impresionati-i cu asta.

CITEŞTE ŞI: Cele mai SAVUROASE PERLE din CV-urile românilor: Cu cât mă plătiţi mai bine, cu atât muncesc mai mult, promit

De ce este o pauza in CV-ul tau?

Angajatorii inteleg cand cineva a ramas fara job  si i-a fost greu sa-si gaseasca alta atat de repete. Insa cand vorbiti despre acest lucu nu-l lasati sa inteleaga ca nu ati facut nimic. Spuneti-i ca v-ati dedicat o perioada familiei care a fost privata pana atunci de prezenta voastra sau ca ati urmat un curs de perfectionare, sau ati citit carti de specialitate. Orice, numai ca ati stat degeaba NU!

Spune-mi un lucru pe care l-ai schimba la job-ul anterior

Nu-i placut sa vorbesti de rau fostii sefi sau colegi. De multe ori e o intrebare capcana. Asa cum ai vorbit despre cei de dinainte, vei vorbi si despre firma lor la plecare. Totodata, daca enumeri cateva probleme, vei fi intrebat de ce nu le-ai schimbat cat ai lucrat acolo. Si iar ajungi intr-un punct din care nu mai poti iesi usor. In schimb daca nu spui nimic, se va considera ca nu esti suficient de puternic pentru a-ti exprima punctul de vedere. Cum iesi din impas? Da vina pe tehnologia depasita!

Spune-mi ceva despre tine

Majoritatea oamenilor tinde sa povesteasca intreg CV-ul. Gandeste-te mai sunt si altii la rand. Examinatorul nu va avea timp sa-ti asculte intreaga istorie. Raspunsul tau nu trebuie sa fie mai lung de doua minute. Acopera patru categorii importante: inceputurile, educatia, locurile de munca anterioare si cea mai recenta experienta. Accentueaza ultima parte. Si nu deraia de la subiect, pe nimeni nu intereseaza ce faci tu in weekend.

Care este cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat?

Anumite pozitii presupun un grad ridicat de tenacitate precum si abilitatea de a te ridica dupa ce ai suferit un esec. Aducand exemple de situatii in care ti-ai asumat riscuri, demonstreaza abilitatea ta de a trece peste insuccese, dar si capacitatea de a face mutati neordodoxe pentru a-ti indeplini obiectivul.

S-a intamplat vreodata sa pui sub semnul intrebarii decizia sefului tau?

Intervievatorul este interesat sa auda un raspuns care presupune umilinta dar si abilitatea ta de urma directia indicata de superior. Poti spune povestea insa trebuie sa amintesti si ce ai invatat din acea intamplare. In functie de raspuns ai putea sau nu capata job-ul.

Descrie o intamplare in care membrii echipei tale nu au ajuns la un consens

Interesandu-se despre dificultatile cu care te-ai confruntat in trecut, posibilul angajator incearca sa anticipeze modul in care vei reactiona in viitor. Clarifica situatia rapid si explica ce ai facut tu pentru a se ajunge la un numitor comun. Apoi vorbeste despre rezultatul obtinut.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...