Puţini ştiu că printre cele mai ieftine metode de a purifica aerul din casă sunt cele naturale. Există o serie de plante, precum şi o legumă care au proprietăţi la care, cel mai probabil, nu te așteptai.
De exemplu, o legumă pe care o folosim frecvent în alimentele gătite, în salate, precum şi pe platourile cu aperitive, poate purifica aerul din casă.
Deşi pare puţin ciudat, tocmai ceapa, cu al ei miros înţepător de care încercăm să scăpăm mai ales când vin musafiri neanunţaţi, este un remediu împotriva mirosurilor grele şi ajută la purificarea aerului din locuinţă.
Aşadar, cum purifici aerul din casă cu o ceapă? Tot ceea ce trebuie să faci este să tai o ceapă pe care să o pui pe un platou aşezat pe mobila din casă. Astfel, ceapa va atrage mirosurile neplăcute din locuinţă, potrivit cumsa.
Nu este, însă, recomandat ca atunci când găteşti să păstrezi o ceapă rămasă pentru a doua zi. Această legumă poate fi folosită pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din casă şi pentru a elimina bacteriile şi virusurile, în cazul în care cineva este răcit.
De altfel, motivul pentru care ceapa îşi schimbă culoarea dacă o păstrăm de pe o zi pe alta este că această legumă atrage bacteriile şi virusurile din mediul în care este păstrată. Asta explică de ce putem folosi ceapa pentru a purifica aerul din locuinţă.
Citeste si Ceapa verde face minuni pentru ten. Trucul pe care toate româncele trebuie să îl știe!
De asemenea, poţi împrospăta mirosul din locuinţă cu coji de citrice, uleiuri esenţiale sau frunze de dafin. Aceste plante sunt cunoscute pentru proprietăţile de a purifica aerul, de aceea ar fi bine ca măcar pe unele dintre ele să le ai în casă.
Crizantemele au capacități excelente de a purifica aerul, arată studiile efectuate de cercetători de la NASA. Aceste flori de toamnă te scapă de amoniac, benzen, xilen şi formaldehidă, unele dintre acestea fiind substanţe cancerigene.
Voalul miresei este una dintre plantele uşor de întreţinut chiar şi de către cei fără experienţă în grădinărit. Chiar şi neglijată, aceasta plantă te poate scăpa din casă de xilen si formaldehidă.
Ficusul contribuie din plin la menţinerea aerului curat în interior şi elimină cu succes benzenul, formaldehida si tricloretilena.
Totodată, feriga este o altă plantă care ajută la purificarea aerului din casă. Uşor de întreţinut, contribuie la curăţarea aerului din spaţii răcoroase, cu umiditate crescută şi lumină indirectă. Feriga va elimina cu uşurinţă xilenul si formaldehida.