Cele mai înșelătoare 5 alimente din supermarketuri. Acelaşi ambalaj îmbietor, dar gramaj diferit!

Practicile mai puţin corecte există în în supermarketurile din alte ţări, cum ar fi Germania. Presa din străinătate a relatat despre ofertele înşelătoare din mai multe magazine mari, care se găsesc şi la noi.
Alina Costache
15 ian. 2023, 16:49
Cele mai înșelătoare 5 alimente din supermarketuri. Acelaşi ambalaj îmbietor, dar gramaj diferit!
Produse alimentare înşelătoare Producătorii de alimente, folosesc trucul „iluziei optice” „cel mai înșelător produs alimentar din supermarketurile germane”

Atenţie când faci cumpărături la Lidl, Kaufland sau Carrefour: ce trebuie să citeşti pe etichete, chiar dacă sunt litere foarte mici

Produse alimentare înșelătoare – germanii aleg care sunt acestea

Clienții de la Kaufland, Edeka, Lidl și alte supermarketuri sunt din ce în ce mai dezamăgiți când își despachetează cumpărăturile acasă. Când se uită mai atent la produsele achiziționate, își dau seama că au fost înşelaţi. Şi anume, au primit mult mai puține decât se așteptau. Consumatorilor au identificat cinci candidați în sondajul pentru cel mai înșelător produs alimentar din 2022. Oricine poate vota online.

Cine va fi succesorul sosului de ardei Homann? Acest produs a fost votat drept „ficțiunea de ambalare” a anului 2021. Acum, consumatorii pot vota din nou online pentru a vedea care produs merită titlul infam. Cei cinci candidați la titlul de „cel mai fraudulos ambalaj din 2022” sunt produse care s-au scumpit semnificativ în ultimul an, a explicat Oficiul de consiliere pentru consumatori din Hamburg.

Consumatorii pot vota pentru următoarele produse:

  • Candidatul #1: „Rama„, Upfield: Aceeași ambalaj, același design, dar cu 100 de grame mai puțin conținut. Şi, deşi conţinutul este mai mic, prețul spread-ului este cu 25 la sută mai mare pe kilogram.
  • Candidatul 2: „Leerdammer„, Lactalis: Doar 140 în loc de 160 de grame de brânză per pachet și un preț cu 43 la sută mai mare!
  • Candidatul 3: „Pringles„, Kellogg’s: cu 15 grame mai puține chipsuri și câteva creșteri de preț fac gustarea cu 25% mai scumpă.
  • Candidatul 4: „Calgon„, Reckitt Benckiser: O înșelăciune nemaipomenită în informațiile despre dozare acoperă aproape perfect creșterea de 42 la sută a prețului.
  • Candidatul 5: „Jelly Bears„, Haribo: Mai puține gume de fructe în pachet duce la o creștere ascunsă a prețului de până la 14 la sută.

Susținătorii consumatorilor cer o mai bună reglementare în supermarketuri

Consumatorii au până la 22 ianuarie (18:00) ocazia să voteze. O zi mai târziu, ar trebui anunțat „cel mai înșelător produs din 2022”. Potrivit centrului de consiliere pentru consumatori, numărul reclamațiilor depuse anul trecut a fost mai mare decât oricând. Producătorii de alimente explică creșterea prețurilor cu costuri mari la energie și inflație uriașă.

Consumatorilor din Germania au mâinile legate. Ei cer ca politicienii să înăsprească cerințele legale. Ca exemplu, ei citează reglementările în vigoare în Brazilia. Acolo, producătorii trebuie să indice clar conținutul vechi și nou al produsului pe partea din față a ambalajului timp de cel puțin șase luni. În plus, li se cere să precizeze cât de mult a scăzut conținutul.

Sursa: t-online.de,

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
De ce s-a botezat Mirabela Dauer la 49 de ani. Ce religie are acum celebra artistă
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!