Cele mai instagramabile locuri din București. Imposibil să nu îți faci o poză dacă ajungi acolo

Dacă ești din București, multe dintre locurile pe care ți le vom prezenta în rândurile de mai jos, sigur îți sunt cunoscute! În ultima perioadă, tot mai mulți tineri caută cafenele sau diferite localuri în care să se relaxeze, alături de o băutură răcoritoare, însă fără a face și o poză nu se poate! Vezi mai jos în ce loc instagramabil ai putea merge vara asta.
Filip Stan
10 iun. 2024, 11:18
Cele mai instagramabile locuri din București. Imposibil să nu îți faci o poză dacă ajungi acolo

Tot mai multe orașe din lume au constatat că aspectul instagramabil le asigură succesul de branding și le sporește veniturile din turism.

Te-ar putea interesa și Rezultate alegeri București 2024. Robert Negoiță intră în al patrulea mandat la Primăria Sectorului 3. Va aniversa 16 ani de primărie

Dacă într-o comunitate există cât mai multe locuri plăcute ochiului, atunci ele vor fi surprinse în tot mai multe fotografii, iar aceste fotografii ajung, în era digitală, pe rețelele de socializare.

Rețelele de socializare au fost luate în asalt cu zeci de fotografii în care clădiri istorice impresionante sunt îmbrăcate în glicină mov sau albă. Mai jos ai câteva locuri superbe din București la care trebuie neapărat să ajungi!

Șapte locuri instagramabile din București

1. Casa cu glicină

De exemplu, în ultima perioadă rețelele de socializare au fost luate în asalt cu zeci de fotografii în care clădiri istorice impresionante sunt îmbrăcate în glicină mov sau albă.

Aceste minunate și încântătoare flori se pot găsi pe strada General Eremia Grigoresu, strada Voroneț sau strada Vatra Luminoasă 117, dar și alte străzi din București.

Toată lumea se oprește și le pozează.

 

2. Pasajul Macca Villacrosse

Pasajul Macca Villacrosse e un spațiu atât de intim și primitor! Acoperișul din sticlă gălbuie oferă o lumină caldă pe parcursul întregii zile.

Pe cele două laturi ale pasajului sunt cafenele și baruri la tot pasul, și e un loc popular pentru a fuma narghilea, conform Panorma.ro.

3. Cărturești Carusel

Cărturești Carusel este probabil cea mai frumoasă librărie din oraș și cu siguranță printre cele mai cunoscute locuri instagramabile din Capitală.

Frumoasa clădire de secol 19 a fost reabilitată de un grup de arhitecți foarte talentați și a fost deschisă în 2015 drept librărie.

Aduce un farmec contemporan atmosferei vechi din zonă, iar design-ul alb și scările în spirală sunt un paradis pentru Instagram!

4. Mănăstirea Stavropoleos

Aici vei găsi o priveliște tare frumoasă la Mănăstirea Stavropoleos, chiar în inima centrului vechi!

Biserica a fost construită în 1724 în stilul Brâncovenesc, un amestec între arhitectura bizantină, otomană, renașterea târzie și barocă.

Lângă biserică se află o grădină splendidă, mărginită de coloane cu arcade în acoladă, ce dau locului un aer oriental. Este un loc extrem de frumos și atât de liniștit în agitația din centrul orașului. Asigură-te că nu faci zgomot, pentru că aici locuiesc călugărițe.

5. The Marmorosch Bucharest

The Marmorosch Bucharest e cu siguranță unul dintre cele mai impresionante locuri instagramabile din București, și probabil cel mai deosebit hotel din oraș, cu atmosfera sa La Belle Epoque și detalii vibrante Art-Deco.

Clădirea este fostul sediu al băncii Marmorosch Blank, cea mai influentă bancă românească de la sfârșitul secolului 19, iar spațiul intreg este savuros!

Cel mai interesant mi se pare barul organizat în fostul seif al băncii, unde toate aranjamentele au fost păstrate.

Te poți caza la hotel pentru o experiență autentică, sau poți doar servi o băutură la barul din seif, sau un ceai în lobby-ul elegant.

6. Linea – Closer to the Moon

Linea este o terasă de acoperiș aproape de Palatul CEC. Priveliștea e tare frumoasă, dar am pus localul pe lista celor mai instagramabile locuri din București datorită baloanelor pe care le instalează când se răcește vremea.

Mi se pare că arată foarte bine, un peisaj aproape lunar, și poți surprinde un apus superb aici!

7. Banca Națională a României

Muzeul Băncii Naționale a României din centrul vechi e o adevărată bijuterie! Unul dintre cei mai mari arhitecți români, Ion Mincu, a numit-o „cea mai frumoasă clădire din București” la sfârșitul secolului 19. Palatul Vechi (căci sunt două clădiri) a fost construit în 1890 în stil eclectic cu elemente neoclasice.

Pe lângă colecțiile impresionante de monezi datând de pe vremea romanilor, expoziția de aur (cu monezi de aur, lingouri și chiar minereu), și un tablou original al lui Nicolae Grigorescu, o să găsești aici elemente arhitecturale fantastice!

Citește și Sebastian Burduja, convins că îl poate învinge pe Nicușor Dan: „Asta e o durere pe care o am în această campanie”

Poți vizita muzeul cu tururi gratuite de luni până vineri între 10:00 și 17:00. Însă trebuie să rezervi un tur cu ceva timp înainte trimițând un email, găsești mai multe informații aici.⠀

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care își vor schimba total viața până la finalul lunii iulie. Iese soarele și pe strada acestor nativi
Capital.ro
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai asta în mașină
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi înghețate pensiile, chiar înainte de recalculare? Ce se întâmplă cu datoria publică a României
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18 ani a murit într-un cumplit accident în Slatina
Capital.ro
Ilegal pentru românii cu telefon mobil. Apelul care îți aduce Poliția la ușă. Amendă 4.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Emma Navarro ajunge în sferturile de finală la Wimbledon după o victorie impresionantă
MediaFlux
BENEFICII suplimentare la pensie. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!