Cele mai mari greșeli făcute de părinți în educația copiilor. Părintele Teologos: „Este crucial să aibă exemplele corecte”

Părintele Teologos a vorbit recent despre cele mai mari greșeli făcute de părinți în privința educației copiilor și la ce ar trebui să fie mai atenți când vine vorba despre viața de familie.
Alina Costache
23 sept. 2024, 17:15
Cele mai mari greșeli făcute de părinți în educația copiilor. Părintele Teologos:

Părintele Teologos a explicat cum pot contribui părinții la o mai bună educație pentru cei mici și cum să-și arate dragostea față de aceștia.

“Pentru că cei tineri caută cu nesaț experiență și ghidaj, este crucial să aibă exemplele corecte și luminarea necesară pentru a găsi Raiul. Din păcate, astăzi, părinții nu mai sunt exemple și nu mai dau timp copiilor pentru simplu fapt că îi trădează pe copii ecranelor și societății, crezând că astfel rezolvă problema și atunci și copiii îi trădează și ei pentru că părinții nu și-au arătat dragostea prin jertfirea timpului și astfel se destramă focarul de iubire care era familia. Devin străini și singuri printre cei care erau cu ei“, a spus părintele Teologos.

Citește și Pensii Pilonul II: Ce se întâmplă cu sumele acumulate după 63 de ani. Câţi bani are fiecare român în cont şi cum pot fi scoşi cu cardul

În opinia părintelui Teologos, copiilor le dăunează foarte mult dacă părinții le fac toate poftele oricând. “Ceea ce este tragic este faptul că nu de puține ori părinții le fac toate voile copiilor crezând că astfel le fac bine. Binele se face prin ridicarea copilului din adicții și deviații, prin îmbogățirea lui în experiența duhovnicească prin exemplul personal și nu prin mâncare, haine și bani, chiar dacă și acestea sunt necesare până la un punct.

Să nu uităm că noi nu suntem niște stomacuri ambulante. Fraților, pentru a ne mântui trebuie să ne tăiem voia păcătoasă, nu să ne-o împlinim. Nu în trup, ci în duh. Acolo trebuie să ne ducem. Dacă nu ne taie voia părinții când suntem mici sau partenerul de viață când suntem mari – fie că e soție sau stareț – atunci cine o să ne-o taie? Să nu uităm că noi nu suntem niște stomacuri ambulante. Noi suntem niște suflete întâi de toate. Și din cauza asta trebuie cizelat omul în duh, crescut în duh, nu în trup“, a zis părintele Teologos.

Părintele Teologos, sfaturi pentru părinți pentru creșterea copiilor

“Astfel tinerii lăsați liberi în larg se îneacă în oceanul informațional al electronicii și pentru ei cerul devine ca ecranul unui televizor lăsat deschis după terminarea programului. Tinerii devin NE-ciopliți pentru că cioplitorii au trădat și astfel din arborii ce trebuiau să devină, devin tufe, tufe de Veneția. Devin foarte brutali, cu o gândire foarte rapidă, scurtă, superficială și masiv paralelă – un întreg haos în capul lor și toate acestea din cauza ecranelor. Au un deficit de atenție foarte pronunțat și o lipsă acută de sens în viață și deci de motivație pentru că numai iubirea perfectă a lui Dumnezeu și posibilitatea ajungerii ca Dumnezeu poate să-l motiveze cu adevărat pe om. Orice alt scop este minor și nu împlinește persoana pentru că persoana a fost creată pentru îndumnezeire și deci dacă omul nu navighează către Dumnezeu, navighează haotic, în derivă ca un vas fantomă“, a mai spus părintele Teologos.

„Tinerii nu au exemple duhovnicești din familia și neamul lor ci exemple trupești din internetul străin”

“Ceea este cel mai grav este faptul că datorită faptului că tinerii sunt închiși în închisorile concentrice ale grijilor, ecranelor și ale gândurilor lor, nu mai ajung la persoane ca să se hrănească cu iubirea necesară pentru a-și continua urcușul către Sursa iubirii perfecte. Gravitatea crește și mai mult în clipa în care realizăm faptul că astăzi tinerii nu au exemple duhovnicești din familia și neamul lor, ci exemple trupești din internetul străin.

Familia îi iubește în timp ce internetul nu-i iubește, ci încearcă să-i exploateze și orice sursă neiubitoare, exploatatoare este de evitat chiar dacă este, să zicem, corectă politic și științific. Astfel tinerii eșuează în viață și cred că totul se reduce la trup. Fraților, grija de trup nu trebuie făcută spre pofte, griji, ci doar pentru a avea trupul liniștit capabil să-i ofere sufletului toată puterea de a avansa spre perfecțiune“, a mai declarat părintele Teologos, în cadrul unui material video postat pe O Chilie Athonită – Bucurii din Sfântul Munte.

Citește și Bani de la primărie pentru acești elevi de liceu. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a intra în posesia lor? Suma nu este deloc mică

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Rusia își propune să crească exporturile agricole cu 50% până în 2030
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore