Cele mai mari păcate pe care le fac credincioșii în Postul Crăciunului! Părintele Calistrat aruncă bomba: ”Plata păcatului este boala sau moartea”

Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului este un post al bucuriei și al speranței. Însă, la fel ca și Postul Paștelui este o perioadă în care oamenilor le este pusă credința la încercare. De cele mai multe ori se întâmplă ca unii dintre ei să calce strâmb, fără să își dea seama sau să știe. Astfel, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din Iași, vine în ajutorul lor cu câteva sfaturi utile.
Alina Costache
18 nov. 2023, 09:00
Cele mai mari păcate pe care le fac credincioșii în Postul Crăciunului! Părintele Calistrat aruncă bomba: ”Plata păcatului este boala sau moartea”
Cele mai mari păcate pe care le fac credincioșii în Postul Crăciunului!

Cele mai mari păcate pe care le fac credincioșii în Postul Crăciunului! Biserica spune că în fiecare post credincioșii trebuie să își înfrâneze lăcomia materială, pofta de stăpânire egoistă asupra altora, dar și cuvintele sau faptele care diminuează iubirea credinciosului față de Dumnezeu.

Citește și Părintele Calistrat dă de pământ cu mamele care au copii dolofani! ”Scoate-l două ceasuri afară și aleargă-l în grădină”

Cele mai mari păcate pe care le fac credincioșii în Postul Crăciunului!

Dacă sunt îndeplinite aceste lucruri care sunt pe placul lui Dumnezeu, postul le va face pe persoanele care îl respectă să se simtă mult mai aproape de divinitate, spun oamenii bisericii.

În esență postul nu este doar material, ci și spiritual, adică postul ochilor, al gurii, al inimii. Această perioadă este o stare spirituală de jertfă sau ofrandă a celui care postește, stare cultivată în mod liber și după puterea fiecăruia.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a dezvăluit în urmă cu câțiva ani, în cadrul unei predici, care sunt cele mai mari păcate pe care credincioșii le fac în Postul Crăciunului.

”Nu trebuie făcut abuz într-un post atât de mare cum este cel al Crăciunului. De trei ori este suficient sau de două ori, pentru cei mai râvnitori, ceilalți măcar câte o dată, iar de drept și de facto, dacă nu ești bolnav măcar o dată la 40 de zile sau o dată pe lună, e și păcat în fața lui Dumnezeu să nu te spovedești și să te împărtășești.

Toată viața încercăm, prima căsătorie este încercare, a doua căsătorie este încercare, a treia căsătorie este o încercare. Primul loc de muncă abandonat este o încercare, nu mai comentez comentariile și împrejurările vieții care sunt dure, sunt aspre, sunt grele, cu urmări nefaste, dar dacă totuși îl ai pe Dumnezeu și nu te scuzi în fața lui Dumnezeu, s-ar putea cum spunem noi în proverbul popular: Să îți mai iasă și norocul în cale să nu mai dai de ghinion.

Să știți că toate aceste ghinioane se datorează și incompetenței noastre sufletești, nu intelectuale. Sunt băieți deștepți în zilele noastre, în toate domeniile, te doare mintea ce știu oamenii și cât de bine se pun la punct și se informează. Dar degeaba ești doxă de informație, dacă nu ești luminat de Dumnezeu. De spune în popor că în viață ai două trenuri: Ai ce ți-a rânduit Dumnezeu și ce ți-a pus în frunte și asta dacă te străduiești, că Dumnezeu îți poate lua așa cum îți dă. Noi foarte des ne lamentăm și spunem că așa i-a fost scris! Nu am nimic împotrivă, așa i-o fi fost scris, dar ce ai făcut rele ca să se potrivească scrisul? De ce nu ai păstrat legea lui Dumnezeu ca ceea ce scria în viața ta să fie bine? Deci, tu ai atras răul prin faptele tale și mânia lui Dumnezeu. Plata păcatului este boala sau moartea! Și atunci belele curg gârlă.

Am însemnat din nou în postul ăsta câteva elemente noi de credință. Dumneavoastră credeți că un preot când stă pe scaun și spovedește doar dezleagă și dă drumul așa ca la gară. Nu! Eu încă îi mai urmăresc pe ăia curați, pe ăia vrednici, pe ăia râvnitori și mi-a fost mare mirarea când am întrebat pe cineva: Și cum a fost ați rezolvat problema pe care am discutat-o noi? Părinte, parcă a mers mănușă. Și care a fost rugăciunea pe care ai făcut-o? Întocmai cum mi-ați spus, 40 de zile Paraclisul Maicii Domnului, cu sfințenie, nu m-am abătut o zi! Și știți că m-a luminat Dumnezeu de nu mi-a venit a crede ce mi-a ieșit din pix  la scris și ce mi-a ieșit din gură la vorbit. Și am zis, da, ăsta e Dumnezeu.

Deci încă o dată trebuie să înțelegem că deși în destin, destinul, nu există așa ceva, dar în preștiința lui Dumnezeu, în viața noastră sunt scrise mii de lucruri bune pe care noi le putem pierde cu nepăsarea”, a declarat Părintele Calistrat.

 

Citește și Părintele Calistrat aruncă bomba despre depresie! ”Nu există nebun! Astea sunt termene inventate”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Rusia acuză Occidentul și SUA pentru sabotarea gazoductelor Nord Stream
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...