Cele mai periculoase bacterii

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat lista bacteriilor care au provocat cele mai multe decese în întreaga lume. Chiar dacă nu toate bacteriile sunt mortale, unele dintre ele pot pune în pericol viața, dezvoltând diferite boli care, dacă nu sunt detectate și tratate la timp, pot cauza moartea.
Romania TV
15 nov. 2017, 09:38
Cele mai periculoase bacterii

Știind care sunt acestea, simptomele și bolile asociate lor sunt importante și bine de știut de către oamenii din întreaga lume pentru a menține starea de sănătatea bună. Majoritatea bacteriilor provoacă boli comune care pun viața în pericol dacă nu sunt tratate.

Iată care sunt cele mai periculoase bacterii:

Acinetobacter

Aceasta este probabil cea mai rezistentă bacterie în acest moment. Mii de oameni mor în fiecare an din cauza infecției cu bacteria acinetobacter, deoarece ea creează anticorpi care sunt rezistenți la medicamente. Începe cu pneumonie agresivă, însoțită de o infecție puternică a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care să lupte împotriva bacteriei este o prioritate în laboratoarele din întreaga lume.

Citeşte şi Zone ale corpului predispuse la infecţii bacteriene

Enterobacteriaceae

Această bacterie face parte dintr-o familie de microorganisme ale căror boli afectează în principiu sistemul digestiv și excretor. În general, colonul, stomacul și intestinele sunt organele cele mai afectate de acești agenți patogeni. De fapt, acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantilă, salmonela, febra tifoidă și dizenterie. Ceea ce este important de știut este faptul că multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistență la penicilină.

Stafilococul auriu

Există bacterii care se pot lega de un grup de infecții și boli în diverse organe ale corpului uman. Acesta este și cazul stafilococului auriu (din latinescu stafilococul aureus). Ca urmare, este capabil să provoace probleme la nivelul pielii, sistemului respirator și sistemului digestiv. Printre problemele pe care le poate provoca acest microorganism se numără: conjunctivita, celulita infecțioasă, meningita, pneumonia, sepsis (o infecție-purulentă septic care afectează sângele).

Heliobacteria

Heliobacteria este o bacterie care atacă exclusiv stomacul. În general, infectează mucoasa gastrică și generează balonare. Ea mai poate cauza: gastrită, colită iritată, ulcer, limfom. În unele cazuri, oamenii contractă această bacterie iar simptomele nu sunt prezente o perioadă lungă de timp. Ea poate fi transmisă prin salivă, fecale și placa dentară.

Citeşte şi A fost descoperit motivul pentru care rănile unor oameni se vindecă mai greu decât ale altora

Salmonela

Salmonela este o formă de Enterobacteriacea. Perioada de incubație a bacteriei salmonela este de la o săptămână și până la aproape o lună, iar simptomele pe care le prezintă sunt: febră, vărsături, diaree și durere intensă de stomac. După incubație, simptomele pot dura până la 2 luni în cele mai grave cazuri. Salmonela poate supraviețui pentru perioade lungi de timp în alimente precum untul, laptele și ciocolata.

Cum lupţi cu rezistenţa bacteriilor?

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Horoscop Camelia Pătrășcanu pentru a doua zi de Crăciun. Ce se întâmplă cu Gemenii și Racii
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Veste năucitoare pentru proprietarii de mașini. Vor trebui să plătească bani grei de la 1 ianuarie
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Amnistia fiscală aduce 6,24 miliarde lei la bugetul statului
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?